kézilabda

2020.04.22. 08:04

A tiszavasvári érem két oldala

Hullámzó teljesítményt nyújtottak, edzőjük mégis büszke rájuk.

Benyusz Kende (labdával) volt az egyik legeredményesebb játékos

Forrás: KM-archív / Sipeki Péter

Fotó: Sipeki Peter +36(20)958-9928

A Tiszavasvári az előző szezonban a hetedik helyen fejezte be az NB II.-es pontvadászatot. Ebben a szezonban az ötödik helyen álltak, amikor berekesztették a bajnokságot.

– A bajnokság első részében többször is talpra kellett állnunk. Feladatunk volt, hogy megmutassuk magunknak és szurkolóinknak, hogy csodálatos emberek nem csak úgy vannak – kezdte értékelését Hadas Sándor, a Tiszavasvári edzője.

– Ezért nagy ambícióval láttunk munkához januárban. A felkészülés rövidsége miatt mind védekezésben, mind támadásban azokat a játék­elemeket csiszoltuk tovább, amelyeket sikeresebben alkalmaztunk a mérkőzések során. Számos felkészülési mérkőzést is játszottunk, ahol több lehetőséget adtam a tehetséges ifjúsági korú játékosoknak. Közülük többen éltek is ezzel.

– Az edzések, felkészülési meccsek és a négy lejátszott bajnoki találkozó ismét bizonyította, hogy kevesen vagyunk. Létszámgondjainkat fokozták a családi, munkahelyi, tanulmányi elfoglaltságok, az ismétlődő sérülések. Nagy örömmel fogadtuk viszont a játékra jelentkezett helyi fiatalokat, akik más csapatokból igazoltak vissza hozzánk. Beépítésükhöz azonban idő kell, de nagyon bízunk bennük.

– Tudtuk mindannyian, hogy a bajnokság tavasszal is kiélezett lesz. Öröm volt Gyöngyösön nyerni, de fájó volt a Füzesabony elleni hazai vereség. Játékunk nagyon hullázó volt, sajnos a mérkőzéseken belül is. Ennek ellenére büszke vagyok a fiúkra, mert nehézségeink dacára is küzdöttek, hajtottak és próbálták segíteni egymást.

Nem álltak le

– A bajnokság lezárásának is, mint az éremnek is, két oldala van. Az egyiken szakmailag veszítettünk, hiszen nincsenek helyezések, nem tudtuk meg, hogy milyen eredményt értünk volna el. Viszont így lesz elegendő idő arra, hogy sérültjeink felépüljenek. A játékosok még nem álltak le, nagyon becsületesen az otthonukban végzik el a kiadott munkát, melyet az internet segítségével ellenőrizni is tudok.

– Várjuk a következő versenykiírást, melyhez igazodva ismét elkezdhetjük az érdemi munkát – zárta Hadas Sándor.

Tiszavasvári számok

Végeredmény

15 8 – 7 440-416 16

Hazai pályán

8 6 – 2 251-211 12

Vendégként

7 2 – 5 189-205 2

Házi góllövőlista. 80 gólos: Nagy Ádám. 73 gólos: Benyusz Kende. 63 gólos: Gazdag Richárd. 46 gólos: Balázs Máté. 40 gólos: Bor Márk. 35 gólos: Nácsa Gábor. 33 gólos: Feind Zoltán. 20 gólos: Kiss Krisztián. 17 gólos: Kathi István. 16 gólos: Kovács II. László. 7 gólos: Kovács László. 5 gólos: Lippai Alex. 2 gólos: Balogh Dániel, Boczák Kornél. 1 gólos: Kóti Kevin, Tóth Bendegúz.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában