Atlétika

2020.04.18. 09:01

Augusztusra tervezik az atléták bajnokságát

Bakosi Péterék májusban talán már a stadionban is tréningezhetnek.

Bakosi Péter is készül a szabadtéri szezonra

Forrás: MW-archív

Az országos szövetség döntött, és mindenképpen szeretné megrendezni az atléták országos bajnokságát, mégpedig augusztusban.

– A szakági referensek bevonásával a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján létrehoztunk egy alternatív versenynaptár-tervezetet. Annyi bizonyos, hogy ez a tervezet is napról napra változásokon fog átmenni az újabb információk és döntések nyilvánosságra hozatalával – nyilatkozta a Magyar Atlétikai Szövetség honlapján a hét elején Kámán Bálint sportszakmai igazgató.

Gyaloglásban a szlovák szövetség ősszel tervezi pótolni a dudincei versenyt, ami az 50 kilométeres országos bajnokság. Amennyiben lehet és szükséges, ehhez igazítják a 20 km-es bajnokság időpontját.

Változhat az időpont

Ami a Nyíregyházi Sportcentrum ugróatlétáit illeti, immár számukra is van egy remélhetőleg biztos időpont. Így van ezzel Bakosi Péter magasugró is, aki az elmúlt esztendőben sokat bajlódott sérüléssel.

– Péter már teljesen egészséges, készül, és tanul az egyetemen – kezdte érdeklődésünkre édesapja, Bakosi Béla edző. – Mivel a fedett pályás szezonja kimaradt, a szabadtérre fektetjük a hangsúlyt. Az Eb-re 224 centi a szint, amihez nem biztos, hogy ragaszkodni fognak. Itt még minden képlékeny. Petivel megpróbáljuk tartani a jó szintet, amit a télen megszerzett.

– A szövetség szerint nem mehet le bajnokság nélkül az esztendő, az időpont viszont változhat a járványhelyzettől függően. Amennyiben nem jön közbe semmi, akkor augusztusban lesz az országos bajnokság és a párizsi Európa-bajnokság, aminek a megrendezése ettől jóval bizonytalanabb.

– A bajnokságra készülők, így Pál Robin, Nyisztor Petra és még többek, egyéni edzésterv alapján készülnek otthon, miként más sportágak versenyzői. A csoportom fiataljainak is írom az edzésterveket, ők szintén otthon kell hogy dolgozzanak, akár szobában, akár a kertben vagy az udvaron. Amennyiben nem jön közbe rossz változás, májusban talán már a stadionban is tudunk majd edzeni a bajnokságra készülőkkel. Remélhetőleg így is lesz, és lassan normalizálódni fog a helyzet – így Bakosi Béla.

Atlétika

Tervezett versenyek, augusztus

8–9.: országos felnőttbajnokság

15–16.: up- és juniorbajnokság

22–23.: ifibajnokság

25–30.: Európa-bajnokság

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában