Atlétika

2020.04.09. 08:02

Decembertől lehet tokiói szintet gyalogolni

Atlétika. Egy biztos a bizonytalanságban. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség november 30-ig felfüggesztette az olimpiai kvalifikációs időszakot, így ekkor nem lehet szinteket teljesíteni a tokiói olimpiára, amelyet jövőre rendeznek. Az erre az időszakra eső versenyek eredményei nem számítanak bele a világranglistákba, melyek közlését egyébként fel is függesztették. Amennyiben minden jól alakul, az ötkarikás kvalifikációs időszak december elején indul újra.

A férfi gyaloglásban az ötven kilométeres szintet december 1. és 2021. április 5., a 20 kilométerest december 1. és június 29. között lehet teljesíteni.

Helebrandt Máté, a Nyíregyházi Sportcentrum válogatottja a riói olimpiára mindkét távon teljesítette a limitet, végül csak a 20 kilométeren indult, és egyéni rekorddal a huszonnyolcadik helyen zárt. Ezen a távon a befagyasztott világranglistán kvalifikációs helyen állt.

– Az alaphelyzeten igazán sokat nem változtat ez a tény, az biztos, hogy húsvét után keményebb munkába kezdünk. Jó lenne tudni, hogy mikor lesznek versenyek, tudomásom szerint az országos szövetségben is azon fáradoznak, hogy megrendezzék a bajnokságokat. Bízom benne, így is elérjük majd a célt – summázott vélemény Pokrovenszki József, Helebrandt Máté mestere.

Pokrovenszki József
Fotó: KM-archív

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!