kézilabda

2020.04.20. 10:07

Dominik Norvégiában folytatja

A Füred nyíregyházi átlövőjének nehezen indult a szezonja.

Szemfüles kollégánknak tűnt fel múlt pénteken, hogy a Sóstói úton egy fiatalember balatonfüredi egyesületi melegítőfelsőben kocog. A sportágban járatosak számára ezután már nem is lehetett titok, hogy az erdő felé tartó sportoló csak Máthé Dominik lehet.

Telefonhívásunkat követően ez a tény megerősítést is nyert, Dominik már hetek óta szülővárosában tartózkodik. Kaptunk is az alkalmon, és megkértük, értékelje a mögöttünk hagyott csonka szezonját, és jövőbeni terveiről is faggattuk.

Több mint egy hónapja vagyok itthon, és a csapattársaimhoz hasonlóan én is a Balatonfüredtől kapott egyéni edzésterv szerint készülök, valamint Tuska Szabolcs erőnléti edző is segíti a munkámat.

– A futás mellett az erdei tornapályán TRX-ezni is tudok, és otthon kézi súlyzózok – árulta el Máthé Dominik.

Jó döntést hozott

A válogatott játékos az előző szezonban 115 találattal csapata házi gólkirálya lett, amellyel magasra tette a lécet. Ebben az idényben a bajnokság berekesztésének pillanatában 79 góllal a második helyen állt a füredi góllövőlistán.

– Valóban mind az egyesület, mind a magam részéről nagy volt az elvárás.

Ez a szezonom azonban nehezebben indult, mint gondoltam. Szerettem volna eligazolni, az elmúlt nyáron több megkeresésem is volt, de egyik sem jött össze.

– Luis Felipe Jime­nez személyében poszttársat is kaptam, így kevesebb időt is töltöttem a pályán az elején, ráadásul a felkészülésbe is később kapcsolódtam be, mert tagja voltam a spanyolországi junior-világbajnokságon részt vevő válogatottnak.

Máthé Dominik az erdei tornapályán tréningezik | Fotó: Máthé Csaba

– Novemberre azonban utolértem magam, és jöttek a gólok is. Az Európa-bajnokságon Ancsin Gábor sérülését követően több lehetőséget kaptam, igaz, kevesebb gólt lőttem a vártnál, viszont a védekezésből alaposan kivettem a részem – mondta a válogatott átlövő.

Máthé Dominik pályafutását az Elverumban folytatja.

– Múlt decemberben jártam kint Norvégiában, nagyon kedvesen fogadtak, és ahogy tapasztaltam, remek körülmények között dolgozhatnak. Sokat nyomott a latban, hogy rendszeresen szerepelnek a Bajnokok Ligájában, azt gondolom, hogy a fejlődésem szempontjából jó döntést hoztam – zárta a jobbátlövő.

Máthé Dominiknak július 22-étől él a szerződése Iváncsik Tamás egykori csapatával.

BB

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!