megyei II.

2020.04.28. 09:22

Ellenük nincs nyugodt kapus

Ha a sokgólos meccseket szereti, a megyei másodosztályt ajánljuk!

A fehér mezes rakamaziak négy meccsen is elérték a tíz gólt

Fotó: KM-archív, Pusztai Sándor

Ugyan másfél hónapja nem játszottak mérkőzést a csapatok, a pontvadászatok adatbankját böngészve még mindig találni érdekességeket. Ezúttal annak jártunk utána, hogy a megye kettőben melyek a leggólerősebb csapatok.

A Nyírerdő csoport inkább a kiegyensúlyozottságával tűnik ki, itt nem találni olyan csapatot, amelyik egyedüliként emelkedik ki a mezőnyből, és olyan együttes sincs, amelyiket kivétel nélkül mindenki „megszór”.

A témában azért érdemes megemlíteni a Szabolcsveresmartot, amely mind a tizennégy meccsén lőtt legalább egy gólt.

A Nyírkarász és a Tuzsér örülhetett a legtöbbször találatnak, mindkét gárda 34 gólig jutott, ami a többi csoporthoz hasonlítva nem sok – ennek oka a kevesebb mérkőzés és a már említett kiegyensúlyozottság lehet.

A Pannónia csoportban már bőven voltak nagy különbségű mérkőzések: a Rakamaz négy, a Tiszavasvári és az Apagy egy-egy meccsen jutott el legalább tíz gólig.

Előbbi legjobb meccse egy 14–0-s siker volt, többek között ennek is köszönhetően toronymagasan a leggólerősebb csapatnak számít a csoportjában (78 gól).

Rakamazon egyébként nem újdonság ez, amikor a megye kettőben szerepel a gárda, akkor rendre a csoportja legveszélyesebb csapatai közé tartozik.

Ötösnél is jobb átlag

Az egész mezőny leggólerősebb csapatát a Kelet-Magyarország csoportban találjuk.

A második helyen álló csengeriek nyolcvannyolcszor voltak eredményesek, nem meglepő módon a legfőbb gólkirályjelöltet is ők adják Dávid Róbert személyében, aki harminchatszor talált az ellenfelek kapujába.

A szatmáriak három meccsen jutottak el legalább tíz gólig, ami egyszer-egyszer a Milotának, a Vámosoroszinak és a Beregdarócnak is sikerült. A Csenger mellett a listavezető Vámosoroszi, a Tisztaberek, sőt a sereghajtó Szatmárcseke is az összes meccsén szerzett gólt.

A csengeri együttes 5.18-as gólátlaggal büszkélkedhet, ami kimagasló, ha folytatódna a bajnokság, esélye lenne rá, hogy lehagyja a tavalyi rekorder Nyírmeggyest, amely 28 meccsen jutott el 117 gólig. Bármi is lesz a pontvadászat sorsa, arra alighanem Dávid Róberték is képtelenek, hogy megismételjék a két évvel ezelőtti ibrányi bravúrt – Kiss Tamásék akkor 7.87-es gólátlaggal 236 találatig jutottak.

MK

Labdarúgás

A legjobb gólátlaggal bíró csapatok

1. Csenger (Kelet-Magyarország csoport) 5.18-as átlag

2. Rakamaz (Pannónia) 4.59

3. Jánkmajtis (Kelet-Magyarország) 4.29

4. Vámosoroszi (Kelet-Magyarország) 4.18

5. Kótaj (Pannónia) 3.59

6. Apagy (Pannónia) 3.35

... Kállósemjén (Pannónia)3.35

8. Tiszavasvári (Pannónia) 3.19

9. Csengersima (Kelet-Magyarország) 2.94

10. Kocsord (Kelet-Magyarország)2.81

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában