Kisvárda Master Good

2020.04.18. 08:57

Ennek Olivér örül a legjobban

Lengyel Roland sokat játszhat a kisfiával, ellen­őriz, elemez, és ­várja a szövetségi útmutatást.

Remek volt az idő, pénteken is bringáztak egyet Lengyelék

Fotó: Sipeki Péter

Még mindig várat magára az a döntés, hogy mi lesz a hazai focibajnokságok sorsa. Addig is labdarúgók zöme egyéni edzésterv alapján készül, míg négy klubnál elkezdték a kis csoportos tréningeket. Utóbbihoz tartozik a Kisvárda Master Good, míg a Nyíregyháza Spartacusnál továbbra is maradt az egyéni módi.

– Ez számomra is nehéz időszak, Darabos Balázs küldi mindenkinek az egyéni programot, amelyet természetesen ellenőrzünk – kezdte érdeklődésünkre Lengyel Roland, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Őszintén szólva nem látom túl optimistán a helyzetet. Pár klub elkezdte a kis csoportos foglalkozásokat, és amondó vagyok, hogy kellene egy egységes állásfoglalás, ami alapján érdemibb munkát lehetne végezni.

Talán május végén?

– Egyik oldalról azt kampányolják, hogy maradjunk otthon, a másik oldalon meg ott vannak a kis csoportos tréningek. Sokszor elhangzott a május huszonharmadika, ám kellene egy olyan stratégia, ami megfelelő útmutatást adna. A korábbi tervek szerint május elején mi is elkezdenénk a kis csoportos foglalkozásokat, de amennyiben marad ez a bizonytalanság, akkor valószínűleg nem. Várjuk az MLSZ útmutatását, és az alapján fogunk cselekedni. Külföldön felmerült a bajnokságok zárt kapus folytatása is, ám ehhez olyan orvosi háttér és olyan higiéniai feltételek szükségesek, amelyek megvalósítására mi képtelenek lennénk.

– Most tudok időt szakítani a továbbképzésemre, a mérkőzések videófelvételei­nek elemzésére, a sikeres és sikertelen mérkőzéseken látottak következtetéseit levonva igyekszem majd azokat hasznosítani a folytatásban.

Ami Lengyel Roland esetében – és másoknál is – pozitívuma ennek az időszaknak, az az, hogy többet van a családdal, ennek a másfél éves Olivér örül leginkább.

– Szerencsések vagyunk, hiszen nemrégiben kertes házba költöztünk, és ennek most élvezhetjük igazán az előnyeit. A négy fal közé zárva sokkal nehezebb lenne, ez így is kifeszít minket.

A kis örökmozgó

– Olivér igazi örökmozgó, igencsak oda kell figyelni rá és sokat foglalkozni vele. Ezt persze örömmel teszem én is, és a párom is. Amikor olyan az idő, szoktunk bringázni, amit mindannyian kedvelünk. És nagyon várjuk már azt, hogy vége legyen ennek az egésznek – így Lengyel Roland.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában