röplabda

2020.04.07. 09:22

Era távkoccintós, különleges szülinapja

Erdősnének hiányoznak a gyerekek, a kerti munka viszont segít elviselhetőbbé tenni a napokat.

Erika programja mostanában nem az edzés, hanem a kertgondozás és kutyázás

Fotó: KM-ARCHÍVUM

Ez valóban nehéz időszak. A kijárási korlátozás, az otthon maradás főként azoknak idegőrlő, akik egyébként pörgősen élik mindennapjaikat. Mint például Erdősné Balogh Erika, a női röplabdázás nyíregyházi ikonja, aki nem tarthat a megszokott módon edzést, nem utazhat a csapataival meccsekre.

– Nagyon nehéz, hiszen hiányoznak a gyerekek – kezdte érdeklődésünkre Erdősné Balogh Erika.

– Két csapatot edzek, az U21-eseket és az U17-eseket, illetve a kettőből összegyúrt U19-esekkel meccseltem.

A bajnokságban az alapszakasznak vége, most jött volna a lényeg, az országos döntő, amire egész évben készültünk.

– Most az erőnléti edzőnk, Morvai Anna viszi a prímet a kondicionális gyakorlataival, ezeket megkapják a lányok interneten és telefonon keresztül. Készítettünk videót is az otthon elvégezhető labdás gyakorlatokról, amelyeket egyedül is lehet csinálni. Vannak ügyességfejlesztő és unaloműző családi feladatok is.

– A gyerekekkel is sokat beszélek, ők szintén nagyon nehezen viselik, nekik még ott van a különleges tanulási mód is. Jó lenne már mihamarabb találkozni, közösen edzeni, feltöltődni, de ez nem a mi döntésünk. Mi betartjuk az előírásokat, és bízunk abban, hogy mindenki így tesz. Mert a legfontosabb az egészség.

Veteményezés, kutyázás

Erdősék abban a most kiváltságosnak mondható helyzetben vannak, hogy kertes házban élnek Nyírszőlősön. Ott azért könnyebb, mint bérházban, lakótelepen.

– Valóban könnyebb ilyen otthonban. Sokat számít, hogy kinn lehetünk a szabadban, ráadásul mindig akad tennivaló. Néhány éve magas ágyásokat csináltunk, mivel az idő is jó, a hagyma, a borsó a helyén. Már azt nézzük, hogyan bővíthetnénk a konyhakerti részt. A paradicsompalánták szépen fejlődnek a lakásban.

Az udvar rendezésével is nagyot haladtunk előre, ez a mozgás, a kinti tevékenység egyrészt hasznos, másrészt sokat segít a bezártság okozta stressz levezetésében.

– Nemrégiben került hozzánk Zora, egy kis kutya. Ő nagyon élvezi ezt a helyzetet, mert állandóan itthon vagyunk, és többet tudunk foglalkozni vele.

Erdősné Balogh Erika szombaton ünnepelte szülinapját. Ezúttal elmaradt az ilyenkor szokásos kert parti.

– Sajnos ez különleges szülinap volt, mert csak a szűk család tagjai köszöntöttek fel. Viszont a közös ünneplés sem maradt el. Egyik barátom a társasági oldalon csinált egy csoportot, és szombaton este hétkor mindenkit felhívott. Így aztán láttuk is egymást, és a távkoccintás sem maradt el. Remélem, azért több ilyen szülinapom nem lesz, mert a hagyományos ünneplés az igazi – így Erdősné.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában