mennyei

2020.04.04. 10:27

Gólparádé Vásárosnaményban

A fájó vereség felébresztette, és erőt adott a Kemecsének a folytatásra.

Fotós: Sipeki Péter

A játék sava-borsa a gól, a néző ezért lelkesedik, és nem a kemény, már-már vérre menő betonfutballért, a taktikai és egyéb faultokért. Találatokból nincs is hiány a Tiszántúli Takarék megyei I. osztályú bajnokság idei szezonjában, a statisztika szerint mérkőzésenként több mint négy jut belőle.

A legkevesebb gól március 14-én a 19. fordulóban született, ekkor mindössze huszonötször voltak eredményesek a játékosok, igaz, a megszokott nyolc mérkőzés helyett csupán hetet rendeztek meg, mert a Kemecse–Fehérgyarmat mérkőzést elhalasztották.

A hetedik hab volt a tortán

A legtöbb gólt a 6. fordulóban rúgták a játékosok, szeptember közepén negyven­nyolcszor jártak túl a kapusok eszén. Ez a forduló hozta az idény legtöbb találatát jegyző mérkőzését is, a Vásárosnamény–Kemecse találkozón tizenegy találat született, a hazaiak hétszer, míg a vendégek négyszer voltak eredményesek.

Pedig Madzin István révén a vendégek jutottak vezetéshez, amelyre Deskó Dávid pár percen belül válaszolt. Aztán beindult a naményi henger, Szabó Roland és Schmidt Péter egyaránt triplázott, a végeredmény az első találatot jegyző Madzin István találatával alakult ki.

– Három vereséget követően vettem át a csapatot, a bemutatkozásomra azonban még várni kellett, hiszen a Baktalórántháza elleni mérkőzésünket halasztották, így két hetünk volt az ismerkedésre – tekintett vissza Madalina György, a Vásárosnamény edzője.

– Az első közös mérkőzésünkön nyerni tudtunk Kisvárdán a jó erőkből álló hazai csapat ellen. Ez a siker meghozta a játékosok önbizalmát, és dolgozott bennük a bizonyítási vágy is, meg szerették volna mutatni, hogy több van bennük, mint amit az első három fordulóban mutattak. Nem indult számunkra jól a mérkőzés, mert Madzin István már az első percben betalált, pedig rá külön felhívtam a figyelmet, azonban pár perc múlva sikerült egyenlítenünk.

Szerencsére a Kemecse nem állt be védekezni, hanem továbbra is gólratörően játszott, játékukba azonban néha hiba csúszott, amelyeket meg tudtunk kontrázni, sikerült is fél óra alatt jelentős előnyt kialakítanunk. Ezután kicsit belealudtunk a mérkőzésbe, ezzel felhoztuk az ellenfelet. Szünetben rendbe raktuk a védekezésünket, és megbeszéltük, hogy még egy gólt kell rúgnunk a biztos győzelemhez.

Jó időben jött a hatodik gól, a hetedik már csak hab volt a tortán. Így egy látványos, közönségszórakoztató mérkőzésen szereztük meg második győzelmünket, amely lendületet adott a folytatásra – mondta a naményiak edzője.

– A kisvárdai diadal nagy erőt adott nekünk, utána egy ötmeccses győzelmi szériát produkáltunk, amelyen huszonhét gólt rúgtunk. A Kemecse ellen Madzin Pistával nem nagyon bírtunk, a kontráink viszont nagyon ültek, nekem is sikerült háromszor betalálnom, egy meccsen ennyiszer utoljára az utánpótlásban voltam eredményes – fogalmazott Szabó Roland, a Vásárosnamény játékosa.

Meglepték őket

– Nagyon rosszul kezdtük a bajnokságot, ezért mindenképpen nyerni szerettünk volna a rajtnál szintén beragadó Vásárosnamény ellen. Álomszerűen indult a találkozó, hisz hamar vezetéshez jutottunk, sokáig nem örülhettünk, mert büntetőből egyenlítettek. Mi továbbra is támadtunk, amelybe csúsztak hibák, és ezt a Namény kíméletlenül kihasználta – elevenítette fel az eseményeket Márton Péter, a Kemecse trénere.

– Sajnálom, mert azért négy rúgott góllal lehet meccset nyerni idegenben. Ez a fájó vereség azonban felrázta a társaságot, utána megtáltosodtunk és zsinórban három mérkőzést is megnyertünk.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában