Várda Labdarúgó Akadémia

2020.04.17. 09:38

Gólszerzésre szakosodott villámléptű akadémista

A tizenöt éves Puporka Dávid a korosztálya legeredményesebb játékosa.

Puporka Dávidnál jó helyen van a labda

Fotó: KISVARDAFC

Örök érvényű mondás, hogy a futballt gólra játsszák. Nos, a Várda Labdarúgó Akadémia fiatal tehetsége nagyon is tisztában van ezzel.

A 2005-ös születésű Puporka Dávid nem volt még tizenhárom éves, amikor már az MLSZ U14-es másodosztályú bajnokság Észak-Keleti csoportjában elkezdte ontani a gólokat – a szezon végéig huszonkétszer talált be ebben a csoportban –, az előző idényben pedig ugyanitt 128 találatig jutott.

A kisvárdaiak a szezon végén osztályozót játszhattak az NB I.-be jutásért, és a villámgyors szélső nem tétlenkedett, hat meccsen összesen 12 góllal járult hozzá a feljutáshoz.

A válogatottban is helye van

A Várda tehát ebben a szezonban már a legjobbak között szerepel, a hatodik helyen álló csapat gólzsákja tizenhét meccsen huszonkétszer volt eredményes, ő vezeti a bajnokság góllövőlistáját.

– Gólszerzés szempontjából az előző szezonomat tartom jobbnak, mert összesen száznegyven gólt szereztem, viszont ebben az idényben jobb csapatok ellen játszunk – fogalmazott Puporka Dávid.

– A mostani ellenfeleink érezhetően erősebbek, gyorsabbak, mint a korábbiak, de szerencsére ellenük is sok helyzetet meg tudtam oldani.

A legemlékezetesebb találatom az Újpest elleni szabadrúgásgólom volt nagyjából tizenhét méterről.

– Azon a meccsen még akcióból és tizenegyesből is betaláltam, és három egyre nyertünk.

A tizenöt éves pátrohai fiú a gyorsaságát tartja a legnagyobb erősségének, a kedvenc játékosa Lionel Messi, a saját játékstílusát mégis inkább Cristiano Ronaldóéhoz hasonlítaná. Dávidot már az U15-ös válogatottba is meghívták, és reményei szerint máskor is megmutathatja magát a nemzeti csapatban.

Na és van persze más célja is.

– Mindennap összefutunk a felnőttcsapat játékosaival, akik nagyon közvetlenek, mindig köszönnek. Az összes hazai meccsükön ott vagyunk, a kedvencem Sassá.

Az a vágyam, hogy egy nap én is bemutatkozhassak a Kisvárda első csapatában

– zárta szavait Dávid, aki az edzője, Révész Csaba szerint sokat is tesz a céljai eléréséért.

Tehetség mellé szorgalom

– A csapatunk először indult az NB I.-ben, amiben nagy érdemei vannak neki is. Az élvonalban is jól szerepel, vezeti a góllövőlistát, ami nagy teljesítmény – mondta Dávidról Révész Csaba, a Várda Labdarúgó Akadémia U15-ös csapatának edzője.

– Robbanékony, gyors, szinte sprintben közlekedik a pályán, egy az egyben jól oldja meg a helyzeteket, nagyon gólerős, de a visszafelé játéka is értékes.

– Több poszton bevethető, leginkább a szélen érzi jól magát, de volt már középcsatár, és középpályáról visszalépve mélységből is tud játékot kezdeményezni.

Rendkívül szeret gólt szerezni, az edzői pályafutásom során még nem találkoztam ilyen játékossal, aki ennyire gólratörően játszik.

– Nagyon tehetséges fiú, és hozzá kell tenni, hogy sokat is dolgozik. A tehetség egy dolog, de lelkiismeretesen készül, és azon van, hogy jó munkával még jobban ki tudja bontakoztatni a tehetségét.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában