megyei foci

2020.04.15. 09:35

Néha a kispadon is elszakad a cérna

A bíróknak olykor nem csak a játékosokat kell fegyelmezniük.

Fotós:

Az elmúlt év június 1-jétől a labdarúgásban számos új szabályt vezettek be, amelyek értelmében ezentúl sportszerűtlen viselkedés esetén a kispadon helyet foglaló technikai személyzet is büntethető sárga és piros lappal.

A Tiszántúli Takarék megyei I. osztályú bajnokság aktuális szezonjában négyen is távoztak a kispadról a 90 perc letelte előtt.

6. fordulóban szeptember 14-én, a Mátészalka–Kisvárda mérkőzésen a vendégek ­asszisztens edzőjét állította ki Sipos László játékvezető.

A kelleténél indulatosabban

– Ellenfelünk 1–0-ra vezetett, mi pedig minden erőnket mozgósítottuk az egyenlítés érdekében. Fokozatosan átvettük az irányítást, nyomás alá helyeztük a hazaiakat – elevenítette fel az eseményeket Neumann Gábor.

– Az időközben becserélt, egyébként mátészalkai származású Ötvös Szabolcs betört a tizenhatoson belülre, ahol a védők összevissza rugdosták, amely megtorlatlanul maradt. Ezt természetesen nem hagytam szó nélkül, talán egy kicsit indulatosabb voltam a kelleténél.

Jogos volt a kiállítás, nem is vitattam, mert elragadtattam magam.

– A lefújás után odamentem a játékvezetőhöz és úriember módjára elnézést kértem.

Két hetet kellett várni a következő esetre, a 8. fordulóban a Vásárosnamény–Újfehértó mérkőzésen választotta ezt a fajta fegyelmezést a játékvezető, Pethő Péter a 75. percben állította ki a vendég kispadról Matévi Csabát, az Újfehértó elnökét.

– Egy bedobást követően rúgtunk egy gólt, de a partjelző lest jelzett, ezért a találatot érvénytelenítette a játékvezető. Mikor szóltunk, hogy bedobást követően ­közvetlenül nem lehet les, akkor újra megvitatták az esetét, és úgy döntöttek, hogy talpalás miatt jár kifelé a szabadrúgás.

Ez egy kicsit kihozott a sod­romból, és nem tettem lakatot a számra

– idézte vissza az esetet az újfehértói elnök.

Nem ez volt az első

A 9. fordulóban a Kemecse–Kisvárda mérkőzésen a hazaiak szakosztályvezetőjének, Resán Attilának kellett idő előtt elhagynia a kispadot.

– A játékvezetővel nem szólalkoztam össze, viszont a partjelző tevékenységét sokszor illettem hangos kritikával, ezért kaptam a kiállítást.

Aki ismer, tudja, hogy elég heves vérmérsékletű vagyok ilyenkor, nem ez volt az első ilyen esetem

– fogalmazott Resán Attila.

Az utolsó és egyben negyedik piros lapot a 16. fordulóban az Ibrány–Kisvárda mérkőzésen Takács Attila játékvezető osztotta ki a 46. percben az Ibrány technikai vezetőjének, Félegyházi Viktornak.

BB

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!