Hübner Nyíregyháza BS

2020.04.03. 11:14

Semmit sem csinálna vissza a Cápák kosarasa

Az amerikai játékos „tízesre” értékeli a Hübner Nyíregyháza BS szezonját.

Az egyik a temérdek Bryton Hobbs-zsákolás közül

Fotó: Pusztai Sándor

Kétség sem férhet hozzá, hogy Bryton Hobbs személyében a férfi NB I./B Piros csoportos bajnokság egyik, ha nem legjobb játékosa pattogtatott Nyíregyházán az immáron két hete lezárult szezonban.

Az egyik a temérdek Bryton Hobbs-zsákolás közül | Fotó: Pusztai Sándor

Miként a csapat, úgy az amerikai játékos kissé lassan kezdte meg az idényt, a harmadik mérkőzésen aztán robbantottak a Cápák és Hobbs vezérletével (39 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz, 9 kiharcolt fault) 105–87-re megverték a Veszprémet.

A csapat motorja beindult, és nem sokkal később már a tabella élén állt a Hübner Nyíregyháza BS, amiben nagy szerepe volt az amerikai hátvédnek.

Hobbs pontátlag, VAL-átlag (minden statisztikát összegző értékmutató) és gólpasszátlag kategóriában is a bajnokság második legeredményesebb játékosa lett. Mivel több meccset már nem rendeznek, a játékos hazatért az Egyesült Államokba.

Bajnokok lehettek volna

– Szerencsésen hazaértem St. Louisba, ahol hasonló a helyzet, mint bárhol a világban: szinte leállt az egész élet – mondta érdeklődésünkre ­Bryton Hobbs, akit az interneten értünk el.

– Nagyon mérges vagyok amiatt, hogy így fejeződött be a szezon, mert úgy érzem, hogy bajnokok lettünk volna az idény végén.

Éppen emiatt semmit sem csinálnék vissza, végig nagyszerűen dolgozott a csapat és jó teljesítményt nyújtottunk, tízesre értékelem a szezont.

– Úgy érzem, hogy egyénileg is jól ment a játék, visszataláltam a legjobb formámhoz, amit nyújtani tudok. Jó tapasztalatokkal gazdagodtam a mögöttünk hagyott idényben – tette hozzá az amerikai kosaras.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában