Erőemelés

2020.04.28. 07:47

Szinten kell tartaniuk az erejüket

A Mérk Kinizsi SE versenyzői több helyszínen is tréningeznek.

Most egyszerre csak ketten edzhetnek a mérki teremben

Forrás: Archív

Március elején Hajdúszoboszlón kezdték a szezont a Mérk Kinizsi SE erőemelői. A raw fekvenyomó felnőtt magyar bajnokságon Onder Gábor az élen zárt, Rácz Dávid ezüstéremmel tért haza, míg a még ifikorosztályú Haga Zoltán, Bódi Attila, valamint Szántó Tamás a dobogó harmadik fokára állhattak. A csapatversenyben a tizenöt együttes közül a második helyen végzett a két Szűcs Sándor (idősb és ifjabb) mérki együttese. A tervek szerint a következő versenyek májusban és júniusban jöttek volna, ám a vírusjárvány közbeszólt.

Bővült a mérki edzőterem

– Egyelőre csak az a biztos, hogy sem országos versenyeket, sem nemzetközi találkozókat nem rendeznek egy ideig – kezdte érdeklődésünkre ifjabb Szűcs Sándor, aki az erőemelő-szövetség felügyelőbizottságának tagja. – A fekvenyomás ott van a diákolimpiai sorozatban is, ám a diákok szezonját lezárták, ők már nem fognak versenyezni. Egyelőre még semmi biztos nincs a folytatásról, valószínűleg csak ősszel következhetnek majd a versenyek.

Versenyek nincsenek, edzések viszont igen. Mégpedig több helyszínen.

– Az edzőtermünkben naponta lehet gyakorolni, természetesen betartva az előírásokat – vette át a szót idősb Szűcs Sándor. Ez alapján egyszerre ketten tartózkodhatnak a teremben egymástól legalább két méterre, és amikor végeztek, fertőtleníteni kell a szereket. Csak a régi versenyzők gyakorolhatnak, amíg a vírusveszély tart, addig újakat nem fogadunk. Március végén a mérki önkormányzattól kaptuk egy újabb helyiséget, és egy nagykárolyi sportbarátunk, Pete-Komáromy Gergő jóvoltából bővíthettük a felszerelést újabb gépekkel. Ő konditermeket épít, és az azokban már nem használt, de jó állapotú gépeket nekünk adta. Nagy köszönet érte, mert mi még tudunk rajtuk edzeni.

Mindent betartanak

– Ez, miként szinte valamennyi sportág képviselőjének, számunkra is szokatlan időszak. Mivel nem tudjuk, hogy mikor lesz verseny, így az edzésmunka elsősorban a szinten tartást szolgálja. A klubból többen Debrecenben élnek, mint én, mi itt edzünk az egyik edzőteremben. Olyan klubtársunk is van, aki otthon tudott kialakítani egy családi edzőtermet, így Füzesi Zsolt és fia, Marci otthon gyakorolnak a megbeszélt edzésterv alapján, Rácz Dávid pedig a fővárosban. Mindenhol betartjuk az előírásokat, vigyázunk magunkra és másokra, és persze nagyon várjuk már a járvány végét és az első versenyt – így ifj. Szűcs Sándor.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában