Mennyei megyei idéző

2020.04.08. 07:08

Tarpán háromszor villant a piros lap!

Az edzők szerint a kiállítások ellenére sportszerű volt a találkozó.

A fekete mezes tarpaiaktól két embert is kiállítottak a Vásárosnamény elleni rangadón

Forrás: KM-archív

Fotó: kapilali

Múlt szombaton felelevenítettük a Tiszántúli Takarék megyei I. osztályú bajnokság aktuális szezonjának legtöbb gólt hozó találkozóját. Ezúttal a legtöbb kiállítást hozó mérkőzését vesszük górcső alá.

Ebben az idényben eddig 662 sárga lapot osztottak ki a sporik, a legtöbbet a második és a harmadik fordulóban, ekkor 47-et, a legkevesebbet pedig a tizenhatodik fordulóban, ekkor 26 alkalommal mutatták fel a sárga cédulát. Piros lapokból sem volt hiány, eddig összesen 45 játékosnak fejeződött be idő előtt a játék, legtöbbször a hatodik fordulóban villant, akkor 5 alkalommal fogyatkozott meg az egyik csapat létszáma a rendes játékidőben. A második, a tizenkettedik és a tizenkilencedik fordulóban viszont nem éltek ezzel a lehetőséggel a játékvezetők. A prímet a tizenegyedik fordulóban játszott Tarpa–Vásárosnamény mérkőzés viszi, Veres János játékvezető három piros lapot osztott ki, a hazaiaktól két, míg a vendégektől egy játékost állított ki. A találkozót egyébként a 2–1-re Tarpa nyerte, megszakítva ezzel a Vásárosnamény hatmeccses nyerő sorozatát.

– Egy nagyon jó formában lévő Naményt fogadtunk, a három piros lap ellenére nem volt durva a mérkőzés. Ez a nagy hagyományokkal bíró szomszédvári rangadó fontosabb volt mindkét csapatnak, mint egy átlagos találkozó, voltak elkésett belépések, de szándékos durva szabálytalanságra nem emlékszem. Egyik kiállítás sem volt azonnali, hanem a második sárga lapot követően kellett elhagynia a játékteret mind a három játékosnak – emlékezett vissza Márton István, a Tarpa akkori edzője.

Lakatos Bence első piros lapja

– Mindkét csapat a győzelemre játszott, és a három kiállítás ellenére nagyon sportszerű találkozó volt. Véleményem szerint a piros lapok azért kerültek elő, mert az első sárga lapokat kissé elhamarkodottan osztotta ki a játékvezető, így a második alkalommal már nem volt más eszköz a kezében – tekintett vissza Madalina György, a Vásárosnamény edzője. – Talán nálunk is lehetne kicsit angolosabb felfogásban vezetni a meccseket, mert indokolatlanul sok sárga lapot kapnak a játékosok – tette még hozzá.

A találkozó első piros lapját a tarpai Lakatos Bencének mutatta fel a játékvezető az 59. percben.

– Parázs mérkőzést játszottunk a Naménnyal. Az első sárgát az első félidőben kaptam, szerintem az nem volt jogos. Beívelték a labdát a kapusunk és a védelem közé, a vendégektől érkezett Schmidt Peti, én beálltam elé, ő pedig elesett, pedig hozzá se értem. A második egyértelmű szituáció volt, egy elkésett belépőt követően kaptam, nem is reklamáltam utána – mondta Lakatos Bence.

A tarpai játékosnak felnőttként ez volt az első piros lapja, amelyet nem sokkal később követett a második, november elején a tizenharmadik fordulóban a Baktalórántháza ellen szintén kiállították.

Nem sokat kellett várni a második piros lapra, a 62. percben a vásárosnaményi Schmidt Péter mehetett hamarabb zuhanyozni.

– Az első sárga lapot egy összeszólalkozást követő kakaskodásért kaptam még az első félidőben, a másodikat pedig azért, mert sípszó után elrúgtam a labdát. Felnőtt játékosként ez volt az első piros lapom, aztán még kiállítottak a Mándok elleni meccsünkön is, akkor szintén Veres János vezette a mérkőzést – fogalmazott Schmidt Péter.

Kacsót Ismét kiállították

A mérkőzés hajrájában tovább fogyatkozott a pályán lévők létszáma, a 87. percben a hazaiaktól Kacsó Rolandot küldte le a pályáról Veres János.

– Én is a második sárga után kaptam meg piros lapomat, az elsőt egy rossz ütemű szerelésért, a másodikat pedig azért, mert elrúgtam a labdát. Vezettünk, és próbáltam kicsit húzni ezzel az időt – magyarázta Kacsó Roland. – A Vásárosnamény ellen azonban nem ez volt az első kiállításom, az előző szezonban is hamarabb fejeződött be számomra a mérkőzés ellenük – fűzte hozzá a játékos.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában