kosárlabda

2020.04.09. 08:11

Több lehetősége volt, élt is velük

Tóth Gergely azt mondja, ilyen társak mellett könnyű volt jól játszania.

A védőknek nehéz volt Tóth Gergelyhez felnőniük

Fotó: Pusztai Sándor

Noha az élvonalban töltött évekkel nehéz összehasonlítani a B csoportos idényeket, az biztos, hogy a Hübner Nyíregyháza BS centere, Tóth Gergely élete egyik legjobb formáját nyújtotta a mögöttünk hagyott szezonban, és a tavalyinál is meghatározóbb szerepet töltött be a csapatában. A 30 éves játékos 17,1 pontos átlagával a Cápák második legeredményesebb játékosa volt, a 24,91-es VAL-értékindex mutatója pedig az egész mezőnyben a nyolcadik legjobb.

Széles taktikai repertoár

– Ez a szezonom valóban sokkal jobb lett, mint az előző – értett egyet a felvetéssel Tóth Gergely. – A csapat nagy része egyben maradt, összeszokottabbak lettünk, illetve kijöhetett belőlem az, ami korábban „el volt fojtva” bennem. Többet játszottak rám, szinte minden második támadást én tudtam befejezni, meccsenként akár tizenöt rádobásom is lehetett, nem volt megkötve a kezem. Könnyű helyzetben voltam persze, mert azok az emberek, akik kevesebbet vállaltak – mint például Iván –, a kiszolgálásban jeleskedtek.

A védőknek nehéz volt Tóth Gergelyhez felnőniük
Fotó: Pusztai Sándor

Nyíregyházán ebben a szezonban olyan keret jött össze, ami az élvonalbeli csapatok magyar magjával is felveszi a versenyt, soknál talán még jobb is. Ennek megfelelően a B csoportban is kevés olyan ellenfél volt, amelyik megszorongatta a csapatot: a Cápák 18-5-ös mutatóval, az éllovas MAFC-cal azonos mérleget elérve fejezték be a bajnokságot.

– Nagyon jó összetételű volt a csapatunk, a MAFC-nál és a Veszprémnél volt még hasonló erősségű keret, de gyakorlatilag minden poszton legalább olyan erős és a legtöbb esetben jobb játékosaink voltak, mint az ellenfeleknek – próbálta megválaszolni a center, hogy a Blue Sharksot mi emelte az ellenfelek fölé.

– Fizikailag szerintem mindenkinél jobbak voltunk, és taktikában is sok mindent elő tudtunk húzni, ami a szakmai stáb érdeme. Több opciót védtünk, támadásban is számtalan figuránk volt. Amit tudott a stáb, azt átadta, mi pedig megcsináltuk. De beszélhetünk a videózásokról, a csapatépítő programokról, profi volt a munka a szezonban, az egész klub rengeteget tett azért, hogy ilyen pozícióban legyünk.

– Én még mindig nem tudtam megemészteni, hogy így lett vége az évünknek – reagált a játékos arra, hogy egy olyan szezonban nem hirdetnek bajnokot, amelyikben a csapatának jó esélye lett volna bajnoki címet szerezni.

– Edzel fél évig, hajtasz, amikor pedig az i-re fel kellene rakni a pontot, lefújják az egészet.

Gyurmázás, rajzolás

A kétgyermekes apuka is nehezen bírja a bezártságot, de annak örül, hogy több időt tölthet a családjával.

– Az első héten jó volt pihenni, de most már kezdek unatkozni, mert nem ilyen beállítottságú vagyok, szeretek menni, csinálni a dolgomat. A gyerekek is egyre nehezebben viselik, hogy nem megyünk játszótérre. Én karbantartó jellegű edzéseket végzek, illetve a három lánnyal itthon próbáljuk elütni az időt társasjátékozással, gyurmázással, rajzolással – zárta szavait Tóth Gergely.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában