Fatum-Nyíregyháza

2020.04.29. 07:23

Továbbra is biztosított a háttér

A Fatum-Nyíregyházának a Bajnokok Ligája-indulásra is lehet esélye.

Fotós: Pusztai Sándor

A koronavírus-járvány elterjedésével és az annak megfékezéséért tett intézkedések bevezetésével az élet minden területén, így a sportban is a bizonytalanság lett úrrá. Így volt ez a Fatum-Nyíregyházánál is, amelynél sok biztosat még most sem lehet leírni, de a helyzet jóval biztatóbb, mint néhány héttel ezelőtt: az együttes főszponzorának számító Fatum Property ügyvezetője, Litvai Zoltán arról biztosította a vezetőket, hogy nem hagyja el a csapatot.

A szövetség dönt

– Ez így van, a Fatum Property továbbra is támogatja a röplabdát, ami egyfajta nyugalmat biztosít – erősítette meg a hírt Sitku Ernő, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Ezúton is köszönjük Litvai Zoltánnak, hogy így áll a klubhoz, ebben a nehéz helyzetben is igyekszik lehetővé tenni azt, hogy Nyíregyházának erős csapata legyen. A támogatása egyébként is nagyon fontos, most pedig kifejezetten sokat jelent.

A Fatum-Nyíregyháza az előző évekhez hasonlóan a következő idényben is szeretne a legjobbak között lenni, és a nemzetközi porondon is szerepelne.

A Magyar Röplabda Szövetség a korábbi közleménye szerint a nemrég végeredmény nélkül zárult idény, illetve az előző szezon bajnoki és kupaeredményeit figyelembe véve dönt arról, melyik csapat hol indulhat. A nyíregyházi gárda a szövetség elnökségének döntése alapján indulhat majd valamelyik nemzetközi sorozatban, és természetesen nagyon bízik abban, hogy ez a legmagasabban jegyzett lehet.

Már tervezik a csapatot

– A nemzetközi kupára esélyes csapatoknak már jelezniük kellett a hazai szövetség felé, hogy lehetőség esetén hol szeretnének indulni – folytatta Sitku Ernő. – Mi nagyon örülnénk neki, ha a Bajnokok Ligájában mérethetnénk meg magunkat, de ez még a jövő kérdése. Az biztos, hogy bármelyik kupában is indulunk, erős keretre lesz szükségünk. A magyar magot szeretnénk egyben tartani, meglátjuk, mennyire sikerül, és akár arra is lehet esély, hogy új magyar játékos érkezzen, de erről még szintén korai beszélni. Nem tudjuk, hogyan alakul a piac, de figyeljük, és érdeklődünk az itt játszó külföldi játékosoknál is, hogyan képzelik el a következő szezont.

MK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!