távozott a kispadról

2020.05.29. 09:40

A rutinos mester a türelmet hiányolja

Mirgai László szerint több idő kell ahhoz, hogy egy edző munkája beérjen.

Baglyos Leventéék (labdával) új trénerrel vágnak neki a következő szezonnak

Fotó: KM-archív, Dodó Ferenc

A héten elváltak útjai a megyei első osztályban szereplő Mándoknak és Mir­gai Lászlónak. A tapasztalt tréner a Balkány kispadján kezdte meg a szezont, két fordulót követően azonban távozott. Sokáig nem maradt munka nélkül, a kilencedik forduló után Kiss Gábort váltotta a nagy terveket szövögető Mándok kispadján.

Ilyen az edzői sors

– Amikor elvállaltam az edzői feladatokat, tisztában voltam vele, hogy Mándokon elég labilis a kispad az edzők alatt, de bíztam benne, hogy amit megbeszéltünk, ahhoz tartják magukat. Célként határoztuk meg, hogy az első szezonban dobogón végzünk, a következőben pedig megnyerjük a bajnokságot. Abban maradtunk, ha ezt nem tudjuk teljesíteni, azonnal felállok – magyarázta Mirgai László.

– Ennek az építkezésnek még csak az elején tartottunk, hiszen télen érkeztek azok a játékosok, akikkel szerettük volna megvalósítani céljainkat, azonban négy mérkőzést követően a járvány miatt felfüggesztették a bajnokságot.

– Két héttel ezelőtt ismét leültünk és megbeszéltük, hogy folytatjuk a megkezdett munkát.

Aztán lábra kaptak különböző pletykák velem és a csapattal kapcsolatban, a hátam mögött edzőt kerestek.

– Ezeknek utánajártam, és igaznak bizonyultak, ezért úgy döntöttem, hogy ezek után felesleges tovább maradnom – mondta Mirgai László.

– Elszomorító, hogy ebben a szezonban 14 edzőváltás volt a megyei első osztályban. Ha nyer a csapat, de nem látványos játékkal, azért, ha a játékosok sokat edzenek, és ezért panaszkodnak a vezetőségnek, akkor azért küldik el az edzőket, okot mindig találnak rá.

Ha viszont bajnokságot nyer a csapat, akkor a sikerből mindenki részt kér magának, de akkor is vannak olyanok, akik azt mondják, hogy ezzel a gárdával a sarki kocsmáros is az élen végzett volna.

– Eredménytelenség esetén viszont azok is elpártolnak mellőled, akiket barátodnak tekintettél. Tudom jól, hogy ilyen az edzői sors, ezzel együtt kell élni, ez a szakma ilyen, mert csapatot, vezetőséget nehezebb cserélni, mint trénert. Mégis azt gondolom, hogy egy edzőtől őszintén, egyenesen is meg lehet válni, és nem a játékosok mögé bújva mellébeszélni, butaságokat kitalálni. A klubok részéről sokkal több türelemre lenne szükség, mert ahhoz, hogy egy edző munkája beérjen, több időre van szükség. Nem véletlen, hogy Balkányban, ahol hagytak türelmesen dolgozni, és segítették a munkámat, hét év alatt négy bajnoki címet nyertünk – fűzte hozzá a tréner.

– A vezetőségnek nem volt problémája Mirgai Lászlóval, azonban jó pár játékos kifogásolta az edzésmódszereit. Ez a fülébe jutott, ami után közölte, hogy nem folytatja nálunk tovább a munkát – mondta az edző távozásával kapcsolatban Dancs Attila, a Mándok szakosztályvezetője.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában