labdarúgás

2020.05.13. 09:34

Ára van a halasztott mérkőzésnek

Nem minden csapat vállalja a magasabb osztályú indulást.

A sárga felsős Sajóbábony megelőzte a fehér mezes Cigándot

Fotó: ÉM-archív, Ádám János

Labdarúgás. Mint ismert, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége a férfi NB I.-től lefelé az összes bajnokságát befejezettnek nyilvánította, minden pontvadászatban a legutóbbi állás szerint rögzült a tabella, és az első helyezett csapatok lehetőséget kaptak arra, hogy a következő szezonban magasabb osztályban induljanak.

Az NB III. Keleti csoportjának éllovasa, a DEAC vállalja az indulást a másodosztályban, és mivel az egyetemi sporttelep nem felel meg az NB II.-es követelményeknek, így a Nagyerdei Stadionban játssza majd a meccseit. A debreceni együttes története során először indulhat a második vonalban, a Közép csoport bajnoka, a Pécsi MFC pedig a 2015-ös, élvonalbeli kizárását követő hosszú, alacsonyabb osztályú vegetálás után tudott az NB II.-be jutni.

Egy hely még kiadó, ugyanis az Érd nem él a lehetőséggel. A feltöltési szabályzat szerint a legjobb NB III.-as másodikat kérik fel először (Szentlőrinc), ha az a csapat sem vállalja az indulást, akkor a legjobb másodosztályú kieső, azaz a Tiszakécske maradhat bent.

Nyolc bajnok nem vált osztályt

A megyei I. osztályú bajnokok között felemás arányban döntöttek a folytatásról – már ahol döntöttek egyáltalán.

Az Új Néplap információ szerint nyolc együttes vállalja a magasabb osztályú megméretést, négy megye bajnokánál még kérdéses a jövő, nyolc megyében pedig nem vált osztályt az első helyezett. Utóbbi kategóriába tartozik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei első Nagyhalász is.

Érdekes helyzet alakult ki Borsodban, miután az addigi éllovas Cigánd elhalasztotta – a mint később kiderült – utolsó mérkőzését az Edelény ellen. Az őt közvetlenül üldöző Sajóbábony viszont játszott, meg is verte 3–1-re a Felsőzsolcát, és így az élre állt, ezzel megszerezte az első helyet, valamint az azzal járó jogot a feljutásra, amit ki is használ az egyesület.

Cigándon abban reménykednek, hogy így is felkérik az együttest az indulásra. Vas megyében is hasonló helyzet alakult ki, ám a hírek szerint az utolsó pillanatban előző Vép és az aranyról éppen lemaradó Celldömölk sem akar feljutni.

KM

Megye egyes bajnokok

Vállalja a feljutást (8):

BVSC-Zugló (Budapest), Körösladány (Békés), Majos (Tolna), Gárdony-Agárd (Fejér), Sajóbábony (Borsod-Abaúj-Zemplén), Salgótarjáni BTC (Nógrád), Szegedi VSE (Csongrád), Tatabánya (Komárom-Esztergom).

Kérdéses (4):

Balatonfüred (Veszprém), Biatorbágy (Pest), SC Sopron (Győr-Moson-Sopron), Tiszafüred (Jász-Nagykun-Szolnok).

Nem vállalja (8):

Gellénháza (Zala), Jánoshalma (Bács-Kiskun), Kadarkút (Somogy), Lőrinci (Heves), Monostorapályi (Hajdú-Bihar), Nagyhalász (Szabolcs-Szatmár-Bereg), Pécsvárad (Baranya), Vép (Vas). Forrás: Új Néplap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában