NB III.

2020.05.12. 09:45

Az élcsapatok közé fejlődött a Sényő

A Sényő a második idényében felülmúlta a csodás újoncszezonját.

Lizák Bencéék megszorongatták a Mezőkövesdet a Magyar Kupában (1–2)

Fotó: KM-archív, Pusztai Sándor

Futballberkekben népszerű megállapítás, hogy egy csapatnak az újoncszezonját követő második idénye a legnehezebb. Nos, Sényőn alaposan rácáfoltak erre.

Az első NB III.-as szezonjában is remekül szereplő Sényő-Carnifex FC a mögöttünk hagyott bajnoki kiírásban még magasabbra helyezte a lécet, a negyedik helyezésére úgy is büszke lehet az egyesület, hogy még tizenegy forduló hátravolt a bajnokságból.

Szép tavasz elé néztek

A Fiumei Viktor, Imrő László edzette alakulat némiképp döcögősen kezdett augusztusban, három döntetlen után kikapott, majd az ötödik fordulóban szerezte meg az első győzelmét. A csapat legrosszabb meccse talán a Jászberény elleni 3–0-s vereség volt október elején, az után viszont nehezen lehetett megálljt parancsolni a sárga-kékeknek: a maradék nyolc őszi meccsen 19 pontot szereztek meg Kapacina Valerék, akik így egy pont híján a negyedik helyen teleltek.

– Nyár óta folyamatosan azon dolgozott a csapat, hogy felvegye a versenyt a csoport többi együttesével – értékelte az őszi szezont Imrő László.

– Úgy érezzük, hogy a megszerzett pontjainkkal és a rúgott góljainkkal ezt sikerült elérnünk, viszont azt el kell ismernünk, hogy a kapott góljaink száma nem néz ki túl jól.

Külön öröm számunkra, hogy nemcsak játékban és gólszerzésben, de erőben is sikerült felvenni a versenyt az ellenfelekkel.

– Egyénileg senkit nem emelnék ki, hiszen mindenki a saját maga módján tett hozzá maximumot. Egymás nélkül ezt nem érhették volna el a fiúk.

A Sényő január közepén kezdett hosszú felkészülésbe, a kemény munkának veretlen tavasz lett az eredménye: szépséghiba, hogy ez csupán egy tállyai 1–0-s győzelmet jelent. Az ominózus bajnokit március 8-án játszották, egy héttel később – mint kiderült – az utolsó fordulóban szabadnapos volt a megyénkbeli gárda.

A tavaszi célkitűzésünk az lett volna, hogy szerepeljünk minél jobban, és lehetőleg egy számjegyű legyen a helyezésünk

– fogalmazott a tréner.

– Ehhez hozzátehetjük, hogy ha már az ősz ilyen jól sikerült, és az első, tavaszi forduló után úgy maradtunk a negyedik pozícióban, hogy a szabadnapunkat is letudtuk, akkor jó lett volna minimum a tavalyi hatodik helyet vagy annál jobbat megszerezni.

Egyben tartanák a keretet

Az már biztos, hogy az edzőpáros a következő idényre is marad a sényői kispadon, és a tervek szerint a játékoskeretben sem lesz sok változás.

– Már március közepén megbeszéltük a vezetőséggel, hogy nem szeretnénk nagy játékosmozgást, esetleg egy játékost igazolnánk. Ennek megfelelően próbáljuk egyben tartani a keretet, a vezetőktől azt az ígéretet kaptuk, hogy május végéig minden játékossal tárgyalnak a jövőről. Szokták mondani persze, hogy az élet a legnagyobb rendező, de bízunk benne, hogy senki nem vágyódik el a csapattól – zárta szavait Imrő László.

MK

Borítókép: Lizák Bencéék megszorongatták a Mezőkövesdet a Magyar Kupában (1–2) | Fotó: KM-archív, Pusztai Sándor

Sényői mutatók

Végeredmény

4. 17 9 5 3 37-28 32

Hazai pályán

2. 9 6 2 1 25-15 20

Idegenben

7. 8 3 3 2 12-13 12

Gólszerzők. 11 gólos: Kapacina Valer. 3 gólos: Barcsay Márk, Fabu Márton, Klepács Krisztián, Kristófi Sándor, Lizák Bence. 2 gólos: Kapacina Kevin, Varga József. 1 gólos: Boros Dávid, Hadházi Dávid, Lakatos László, Márton András, Szokol Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában