Futsal

2020.05.22. 09:12

Gyorsan változhatott a fő cél

Ötéves munkát koronázhatott volna meg a Nyírgyulaj, ha a pályán fejeződik be a szezon.

Többször megírtuk már, hogy a Nyírgyulaj KSE a futsal NB I. alapszakaszának meglepetéscsapata volt azzal, hogy az első tizenhárom fordulóban csupán a két sztárcsapat, a Berettyóújfalu és a Haladás tudta megverni.

A Nyírgyulaj a története legjobb szezonját produkálta
Fotó: NYÍREGYULAJ KSE

Gyorsan egyértelművé vált, hogy a kiesés nem veszélyezteti az együttest. Siska Gergőék folyamatosan ott loholtak a két nagy nyomában, majd az alapszakasz vége rosszabbul sikerült, a harmadik hely azonban így is meglett. A középszakaszban már csak egy mérkőzést játszhatott az együttes, azon a címvédő Berettyóújfalu győzött, míg a Ferencváros két meccséből egyet megnyert, így a bajnokság kényszerű lefújása előtt előztek a zöld-fehérek. Az így kialakult (végeredménynek nem tekinthető) negyedik hely tehát nem feltétlenül reális, az viszont nyugodtan kijelenthető, hogy a Gyulaj harcban lett volna az éremért.

Közvetlenül a két nagy mögött

– A szezon előtt úgy indultunk neki a felkészülésnek, hogy a biztos bennmaradás a cél, de az edzőmeccsek alapján Tímár Zsolti kollégámmal már beszéltük, hogy jól néz ki a brigád, ha mindenki odateszi magát és odafigyel, akkor sokkal jobb eredményt is elérhetünk – értékelte a mögöttünk hagyott idényt Lovas Norbert, a Nyírgyulaj edzője. – Ahogy jöttek a sikerek, és ahogy játszottak a fiúk, az első kör végére mindenki elhitte, hogy tényleg ott van a helyünk közvetlenül a két élcsapat mögött. A többi edző is egyetértett ebben, sokan a tavaly harmadik helyen végzett Veszprémhez hasonlítottak minket. Decemberig minden flottul ment, majd iszonyatos sérüléshullám ért el minket. Voltak benne szerencsétlen sérülések, és mi is tettünk érte, hogy a balszerencse megtaláljon.

– Azt gondolom, hogy az ötéves munka erre a szezonra érett be – folytatta a tréner. – Nagy előrelépés volt, hogy nyáron különváltunk a nagypályás futballtól, ebben Csoba Zsolt elnök úr abszolút partner volt, továbbá Bán Robi személyében jó erőnléti edzővel gazdagodtunk. Heti öt-hat edzést végezhettünk, és nem kellett külön figyelnem, hogy ki fáradt, hogyan rotáljam a csapatot.

Nem akarnak sok változást

Noha a kormányrendelet szerint edzéseket már lehetne tartani, a késői szezonkezdet miatt a nyírgyulaji csapat nem kezdte még újra a tréningeket.

– Az edzéseknek egyelőre nem látom az értelmét, mert szeptemberben kezdődne a szezon, viszont júniusban lesz egy három-négy napos csapatépítő programunk, s majd júliusban kezdenénk a felkészülést, ha az idény a tervek szerint indulhat. A keretben biztosan lesz változás. A csapat gerincét szeretnénk egyben tartani, egy-két játékos még kérdéses, hogy nálunk akarja-e folytatni – adott helyzetjelentést Lovas Norbert.

MK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában