atlétika

2020.05.27. 09:28

Hatodikra repült a rekordig a diszkosz

Kerekes Dóra deréksérülése már a múlté, továbbra is Szombathelyen készül a Sportcentrum válogatottja.

Dóra jól érzi magát a vasiak vendégeként

Fotó: Vas Népe, Unger Tamás

Remek hetet zárt Kerekes Dóra, a Nyíregyházi Sportcentrum válogatott diszkoszvetője.

Édesapja, Kerekes László tanítványa idén a szombathelyi Dobó SE irányításával készül és indult szombaton a vasiak téli dobóbajnokságának korábban elmaradt negyedik fordulóján.

Csak vasiak versenyeztek

A megszorítások miatt csak a szombathelyi klub tagjai versenyezhettek, illetve Kerekes Dóra, aki új egyéni rekorddal nyerte a női diszkoszt. Pedig az elmúlt hetekben sok gondot okozott a deréksérülése.

Nem gondolta volna...

Dóra jól érzi magát a vasiak vendégeként | Fotó: Vas Népe, Unger Tamás

– Mintegy másfél hónapot bajlódtam a derekammal, és áprilisban kezdtem visszatérni a megszokott edzésekhez, ám nehezebb súlyzós gyakorlatokat még csak két-három hete végezhetek – kezdte a beszélgetést a továbbra is Szombathelyen élő Kerekes Dóra.

– Szerencsére semmi gond nincs, már ugyanolyan gyakorlatokat tudok végezni, mint korábban. Ami a versenyt illeti, nem gondoltam volna, hogy ilyen jól kijön a lépés.

– A verseny előtti napokban kissé fáradtnak éreztem magam, a dobás sem ment túl jól. Az erővel nem volt gond, ám a technika igazán nem akart úgy összejönni, ahogyan azt szerettem volna.

– Edzésen már dobtam 54 métert két hete, így azért reménykedtem. Az idő amolyan semleges volt, sem ­rossz, sem jó. Ott versenyeztünk, ahol edzeni szoktunk, így a környezet ismerős volt. Hat kísérletem volt, az utolsóig 51 és 52 méter között voltam.

A hatodikra sikerült javítani, és akkor jött az 55,86, ami 46 centivel jobb, mint az előző rekordom.

– Nagyon örültem neki, hiszen heteken át sérüléssel bajlódtam.

Két hét múlva ismét

A szövetség döntése alapján az országos bajnokságot augusztusban rendezik, remélhetőleg addig lesznek újabb lehetőségei Dórának. Egy biztosan.

– Két hét múlva megint lesz egy verseny Szombathelyen, erre már apáék is jönnek, mert nem csak a Dobó SE versenyzői indulhatnak – így Dóra.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában