NB III.

2020.05.20. 09:12

Mentálisan sokat jelentett a két meccs a Sényő támadójának

Kapacina Kevin sérülése a múlté, már felkészülési meccseket is játszott.

Kapacina Kevin boldog, hogy újra a pályán lehet

Fotó: Pusztai Sándor

Furcsa ilyet leírni, de ha a labdarúgó-bajnokságok felfüggesztésének, majd később lezárásának van nyertese, akkor az Kapacina Kevin. A Sényő-Carnifex FC támadójának térdét február 3-án műtötték meg, ám így is csak egy bajnokiról maradt le.

Télen sem javult

– Részleges oldalsó szalagszakadásom volt, a műtét közben pedig kiderült, hogy a porcboríték is elmeszesedett, ezért azt is kezelni kellett – mondta el érdeklődésünkre Kapacina Kevin.

Az őszi szezon végén sérültem meg, de akkor még azt mondták az orvosok, hogy nem kell műteni, viszont a téli pihenő alatt sem javult, így további vizsgálatok után műtétet javasoltak.

– Tizenkét hetes rehabilitáció volt előírva, a második héttől elkezdhettem a gyógytornát, tizenkét hét után kezdhettem el kocogni. A vírushelyzet megnehezítette a rehabilitációt, mert a gyógytornászok sem dolgozhattak. Nagyjából egy hónapig tudtam csinálni gyógytornásszal, utána ugyanazokat a gyakorlatokat otthon végeztem egyedül.

Kevin már teljes értékű edzésmunkát végez, múlt hét szerdán és szombaton pályára is lépett a Nyíregyháza Spartacus elleni felkészülési mérkőzéseken.

Egy jó Kevinre szükség van

– Nagyon hiányzott már a foci, hiszen december elsején játszottam legutóbb bajnokit, majd januárban egy-két felkészülési meccsen még pályára léptem ugyan, de akkor már éreztem, hogy nem fog menni – fogalmazott a játékos.

Hiányzott a közösség, a csapattársak, persze ezzel mások is szembesültek, nem csak én a sérülés miatt.

– A Szpari elleni két meccsen nagyon jól éreztem magam, még ha csak keveset is játszottam. Úgy döntöttünk az edzőkkel, hogy egyelőre elég a tizenöt perc. Inkább mentálisan adott nagy lökést, hogy újra pályán lehettem a többiekkel. A sérülést már magam mögött tudhatom, de természetesen erőnlétben még utol kell érnem magam.

A csapat edzője, Fiumei Viktor is bizakodóan nyilatkozott.

– Látszik, hogy van lemaradása, de a nyári alapozást százszázalékosan kezdheti – fogalmazott a tréner.

– Már bizonyította, hogy egy jó formában lévő, tejes értékű Kapacina Kevinre szüksége van ennek a csapatnak.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában