Kisvárda Master Good SE

2020.05.20. 09:02

Negatív teszt után edzésbe álltak a kézisek

A kisvárdai kézilabdások már a következő szezonra készülnek.

Dr. Kósa Jenő csapatorvos Dombi Lucát is tesztelte

Fotó: Szakosztály

A Kisvárda Master Good SE élvonalbeli csapata legutóbb március 6-án lépett pályára bajnoki találkozón, akkor az idény egyik legjobb játékával kiütötte a Fehérvárt (29–20). A tervek szerint közel egy hónapos bajnoki szünet következett volna a győri olimpiai selejtező miatt, amely időszakban a programban több edzőmérkőzés is szerepelt.

Tesztelték a csapatot

Március 12-én a debreceni találkozót még megrendezték, az ezt követő zilahi meccset azonban már lemondta a két klub. Közben a koronavírus-járvány miatt a többi sportági szakszövetséghez hasonlóan a Magyar Kézilabda Szövetség március 13-ai határozatában valamennyi kiírt bajnokságát és kupasorozatát felfüggesztette. Tekintettel a kialakult helyzetre, a kisvárdai kézilabda-szakosztály március 16-tól szüneteltette valamennyi csapatának csoportos edzéseit, és a játékosok egyénileg készültek tovább. A május eleji kormányrendelet szerint azonban edzésen már részt lehet venni.

Ennek értelmében Kisvárdán a héten újrakezdődött a csoportos munka, és mivel a Magyar Kézilabda Szövetség a bajnokságokat befejezettnek nyilvánította, a fókuszban már a következő idény áll.

– Hosszú idő után múlt szombaton találkoztunk újra személyesen a lányokkal.

Először mindenki, a játékosok és a teljes stáb is átesett a protokoll szerinti teszten, amelyen mindenkinek negatív lett az eredménye

– kezdte Bakó Botond, a Kisvárda edzője.

– Ezt követően ismertettük az elkövetkezendő időszak felkészülési menetét, hétfőn pedig szigorú biztonsági intézkedések mellett megkezdtük a munkát. A csarnokba lépve mindenki átesett testhőmérséklet-mérésen, a foglalkozás előtt pedig minden eszközt fertőtlenítettünk.

A hosszú időszakot követően állapotfelméréssel kezdődött az első edzés.

Óvatosan kezdenek

– Felmértük a játékosok futóteljesítményét, az úgynevezett Buchheit-tesztet hajtották végre a lányok, ezeket majd elemezzük, de első ránézésre jók az eredmények, ami azt jelenti, hogy becsületesen végrehajtották az otthoni feladataikat. Mivel a bajnokságot befejezettnek nyilvánították, már a következő szezonra készülünk, így nem lesz két hónapos nyári leállás, júniusban és júliusban iktatunk közbe majd két rövidebb pihenőt – ismertette a programot a kisvárdaiak trénere.

Az első három hetet arra használjuk fel, hogy óvatosan visszavezessük a csapatot a játékba, hiszen az utóbbi időben hiányoztak az ütközések, a test test elleni kontaktusok, ezért fokozottan figyelnünk kell a sérülések elkerülésére.

– A fő hangsúly az állóképesség növelésén és az erőfejlesztésen lesz, ezt követően fokozatosan visszatérünk a normális mederbe – zárta Bakó Botond.

– Nagyon jó érzés volt újra együtt lenni, hiszen hónapok óta nem találkoztunk. Mindenki ki van éhezve a labdára a sok egyéni edzést követően. A járványhelyzet miatt borult az évek óta megszokott rendünk, ezért még szokni kell azt, hogy májusban, amikor még javában zajlik a bajnokság, már a következő szezonra készülünk – fogalmazott Dombi Luca, a csapat ­beállója.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában