Nyíregyháza

2020.05.05. 09:34

Nincs miért kapkodni, továbbra is óvatosak

Fotó: KM-ARCHÍV, Pusztai Sándor

Mint ismert, hétfőtől megengedettek a nagy csoportos edzések Magyarországon, a profi sportolók élete elviekben visszatérhetne a rendes kerékvágásba.

Kapkodni viszont nincs miért, pláne azoknak a csapatoknak, amelyeknek a bajnokságát már lefújták. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének például az a javaslata, hogy május 31-ig ne legyen nagy változás az edzésmunkában. Hasonló elven vannak a Nyíregyházi Sportcentrumnál és az Élsport Kft.-nél is: dolgozni persze muszáj, de fő az óvatosság.

Így is hasznos a munka

– Nagy csoportos tréningek még nem lesznek, a csapataink három és öt fő közötti csoportokban edzhetnek, de úgy, hogy nincs testi kontaktus – mondta el lapunknak Sitku Ernő, a Nyíregyházi Élsport Kft. ügyvezetője.

Sitku Ernő | Fotó: Blue Sharks

– Óvatosak vagyunk, és továbbra is betartjuk az eddigi szabályokat. Az aréna erre alkalmas, valamint szabadtéren is tudunk foglalkozásokat tartani. Az eddigiekhez hasonlóan a technikai, kondíció- és koor­dinációfejlesztésen lesz a hangsúly.

– Emiatt egyébként nem vagyok csüggedt, az én pályafutásomban is nagyon hasznos volt, amikor fiatalon két szezon között fejleszthettem a technikámat és edzettem, az utóbbi időben pedig pont ez maradt ki a játékosok fejlesztéséből.

– Folytatódnak az online foglalkozások is, ami arra jó, hogy a sportolók még jobban megértsék egy-egy taktikai elem miértjét.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában