Ideje mozdulni!

2020.05.29. 12:20

Szabadtéri torna lesz ismét a Bujtosi-tónál

A vírusjárvány miatt hatóságilag elrendelt vagy önként vállalt szobafogság után nem tudunk ellenállni a természet csábító hívásának. Bár otthon is lehet mozogni, tornázni, de mégis más az, amikor közösségben végzik a gyakorlatokat mindazok, akik szeretnének karcsúbbak, hajlékonyabbak, egészségesebbek lenni. Rájuk is gondolt a nyíregyházi Controll Pilates Egyesület, ami ingyenes foglalkozást tart a Bujtosi-tónál szerdánként. Az első ilyen szabadtéri alkalom június 10-én lesz 9 és 10 óra között azoknak az érdeklődőknek, akik a korábbi fitt állapotukat szeretnék visszanyerni, vagy éppen a karantén alatt döntöttek arról, hogy az életmódváltáshoz vezető úton a pilates tornát választják.

– Itt az ideje, hogy kimozduljunk a koronavírus világjárványának visszahúzódása után, és ha zárt helyen még nem ajánlott a mozgás, akkor menjünk ki a szabadba – fogalmazott dr. Szikora Lászlóné stúdióvezető. – A Bujtosi-tó partján már évekkel ezelőtt is szerveztünk egészségnapot, most pedig a szakemberek véleménye szerint a szabadban végzett mozgás a testi, a lelki és a szellemi állapotunkat is jobb formába hozza.

Az egyesület egyébként az ősztől az iskolákban is tart majd a gyermekeknek a napi testnevelési óra keretében pilatesfoglalkozást – tájékoztatta lapunkat Tóth Kornélia.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában