ViniBike

2020.05.14. 08:00

Tavaly Hawaii és a Fátra

A ViniBike versenyzői az óceánon túl is letették névjegyüket, az idei versenyek már ajándékok lesznek.

Dr. Varga Zoltán

Hamarosan (május 19-én) kilenc esztendeje lesz, hogy hivatalosan is bejegyezték a ViniBike Kerékpáros Sportegyesületet. Az azóta eltelt időszakban sikert sikerre halmoztak kategóriáikban a kerékpárosok és triatlonosok.

– Az elmúlt esztendő talán kicsit színesebb, kalandosabb volt egyesületünk számára, mint a korábbiak – kezdte rendhagyó évértékelését Kovács Szilárd (sporttársainak Cyco), a ViniBike egyik kiválósága. – Több csapattag is sérüléssel bajlódott az év során, emiatt az országos bajnokságokon nem tudtunk úgy szerepelni, mint teszem azt 2018-ban, amikor 19 érmet is szereztünk. Ennek ellenére tavaly így is összeszedtünk hat egyéni és három csapatérmet (egy aranyat, hat ezüstöt és két bronzot). A legnagyobb egyéni sikerként talán dr. Varga Zoltánnak a hawaii Ironman (3,8 km úszás, 180 km kerékpár, 42,2 km futás) világbajnokságon való szereplését könyvelhetjük el, aki korcsoportjában (50–54 évesek) 10 óra 31 perces idővel 54. lett 248 társa közül. Előtte természetesen kvalifikálnia kellett magát a Frankfurtban megrendezett Ironman Európa-bajnokságon, ahol a hawaii kvóta megszerzése érdekében a legjobb 10 között kellett végeznie korcsoportjában. Mindezen sportteljesítmények mellett a Debreceni Egyetem biofizikusaként áprilisban sikeresen megvédte nagydoktori értekezését, és ezzel megszerezte az MTA doktori címet, így kijelenthető, hogy mind munkájában, mind sport tekintetében egyaránt emberfeletti munkát végzett.

Hála az egészségügyiseknek

– Az egyesület másik látványos teljesítménye dr. Ivancso Béla nevéhez fűződik, aki Észak-Szlovákiában, a Fátrában sikeresen befejezte a Jánosík – Slovak Xtreme tereptriatlon-versenyt, amely terepviszonyai miatt talán a világ egyik legnehezebb Ironman-távú megmérettetése. A verseny nehézségét jelzi, hogy kötelező kísérő is kellett mind a kerékpározás, mind a futás alatt. Az említett nem mindennapi helyszíneken kívül rajthoz álltak versenyzőink Malajziában és Bahreinben is, valamint házasságkötésre is sor került egyesületünkben: Hornyák Anna és Lendvai Gergely fogadott egymásnak örök hűséget.

Dr. Ivancso Béla
Fotó: Jozef Jurik

– Ami az idei terveket illeti, ezeket természetesen átírta a napjainkban zajló világjárvány. A triatlon- és duatlonszezon áprilistól októberig tart, így talán még a késő nyári és őszi versenyek megrendezésére van remény. A történtek hatására mindenkiben átértékelődtek a dolgok, mindenki másképpen éli meg ezt a jelenlegi helyzetet. Vannak olyan tagjaink, akiknek munkakörükből adódóan ez nehezebb, mert a mindennapi megélhetés a fontos, és nem a sport, és vannak olyanok is, akik lehetőségük szerint edzenek, készülnek, természetesen a mindenkori szabályok betartása mellett. Az egyesületben több egészségügyi dolgozó is van, orvosok, kórházi alkalmazottak, ápolók, akikre szintén többletterhet ró most az élet. Nekik ezúton is szeretnénk kifejezni hálánkat, tiszteletünket.

– Összességében elmondhatjuk, hogy megpróbáljuk magunkat szinten tartani, de elsősorban már a 2021-es esztendő felé tekintünk. Ha idén megrendeznek bármilyen versenyt is, az ajándék lesz a sors­tól – így Kovács Szilárd.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában