Fogathajtás

2020.06.05. 07:45

A lényeg az, hogy Fekete nyakában legyen az arany

A nyírbátori fogathajtók a szilvásváradi fedeles finálé esélyesei közé tartoznak.

Másodszor borult a fogathajtók versenynaptára, a második változtatásnak már örülhettek a versenyzők. Először a vírusjárvány mindent átírt: pár hete még úgy volt, hogy a hazai szabadtéri szezon június végén kezdődik, és a fedeles sorozat zárását jelentő döntő pedig a következő téli szezon első versenye lesz.

Aztán a szövetségben úgy döntöttek, hogy a szilvásváradi nyitány kettő az egyben lesz: a június 13-ai verseny a fedeles kupa döntőjét és a szabadtéri szezon nyitányát is jelenti.

A negyedikre hajtanak

A téli találkozókon remekeltek megyénk versenyzői, a kettes fogatoknál Fekete György (Nyírbátori Lovas Egyesület) minden versenyen kivágta a rezet. Legnagyobb riválisa fia, ifjabb Fekete György, és érdekes, hogy mindketten háromszor-háromszor végeztek már az élen a téli sorozatban. Az ifjabb sikerei után a legutóbbi három esztendőben az idősb állhatott a dobogó legfelső fokára, így zsinórban negyedszer nyerhet, ami igencsak megsüvegelendő lenne.

Nagy családi csata

– Természetesen nagyon örülünk a hírnek, hogy hamarosan verseny lesz, és lezárhatjuk a fedeles sorozatot – kezdte érdeklődésünkre idősebb Fekete György. – Az elmúlt időszakban hetente két mozgatással tartottuk munkában a lovakat, ezek nem voltak intenzív edzések. Amióta kiderült, hogy jön a döntő, komolyabban kezdtünk gyakorolni. Remélhetőleg fizikálisan és mentálisan is fel tudjuk készíteni őket a versenyre.

– Nagy családi csata lesz, hiszen előbb háromszor legyőzött a fiú, legutóbb viszont én nyertem háromszor. Most talán az én fogatom tűnik gyorsabbnak, de ez nem jelent semmit. A versenyen dől majd el minden. Az öreg Lázár Vilmos bácsi mondta egyszer: „Teljesen mindegy, hogy ki nyer, csak Lázár legyen.” Most ugyanez a helyzet, mindegy, ki nyer, csak Fekete legyen! – így Fekete György.

Szakács Róbert négyese

A szilvásváradi döntőre a fedeles sorozaton indult valamennyi megyebeli fogat kvalifikálta magát, a négyeseknél a szintén nyírbátori Szakács Róbert rukkolhat ki egy remek teljesítménnyel.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában