Amerikai futball

2020.06.25. 08:07

Erősödött a Tigrisek ligája

Az eddigi első osztály nem indul el, több csapat a Divízió I.-be nevezett.

A Nyíregyháza Tigers erős ellenfelekkel találkozhat a 2020-as szezonban

Forrás: SZABÓ CELESZTINA

Ahogy arra számítani lehetett, a koronavírus-járvány nemcsak a hazai amerikaifutball-bajnokság menetét írta át, hanem a ligákat is átrendezte.

Ami a legfontosabb, hogy ősszel elkezdődik a szezon, ám nem minden bajnokságot rendez meg a MAFSZ. A szövetség hivatalos honlapja szerint a legerősebb osztálytól, a HFL küzdelmeitől elsőként a Kijev Capitals lépett vissza, mivel kiszámíthatatlan, hogy a későbbiekben milyen szabályok lesznek érvényben a határátkelésre vonatkozóan. Később a Budapest Cowbells és a Budapest Wolves is jelezte, hogy a keretük maximum a Divízió I.-re alkalmas, a Győr Sharks és a Miskolc Steelers a fővárosi riválisokhoz hasonlóan a Divízió I.-be neveztek, ezek eredményeként idén nem rendezik meg a HFL-bajnokságot. A bajnok Fehérvár Ethroners nem kívánt alsóbb osztályban csapatot indítani, így a klubbal nem, játékosaikkal bizonyára találkozhatunk a következő szezonban is.

Nyolccsapatos mezőnyben

A Divízió I.-ben tavaly ezüst­érmet szerzett Eger Heroes csak egy osztállyal lejjebb vállalta az indulást, a Budapest Titans pedig egyik bajnokságba sem nevezett be csapatot.

A Divízió I.-ben a Nyíregyháza Tigers mellett nyolc csapat küzd meg a bajnoki címért, az együttesek négy-négy alapszakasz-mérkőzést játszanak, ezt követi az elődöntő és a döntő.

Amerikai futball

A 2020-as idény bajnoki mezőnye

Divízió I.: Budapest Cowbells, Budapest Wolves, DEAC Gladiators, DAK Acél Gorillaz, Győr Sharks, Miskolc Steelers, NBA Crushers, Nyíregyháza Tigers.

Divízió II.: Budapest Eagles, CFS Guardians, Diósd Saints, Eger Heroes, Jászberény Wolverines, Miskolc-Szirmabesenyő Renegades, NBA Crushers II., Pécs Legioners, Rebels Oldboys, Tatabánya Mustangs, VSD Rangers.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában