Kisvárda Master Good

2020.06.20. 08:56

Győzni kell, mert botlani már nem lehet

Vasárnap este Kaposváron fontos lesz vitézkedniük a várdaiaknak, Viana besárgult, és nem játszhat.

Vasárnap este remélhetőleg lesz miért örülniük a kisvárdaiaknak

Forrás: KLUB-ARCHÍV

Izgalmas három forduló van még hátra a labdarúgó-élvonalban, hiszen még csak az első és az utolsó hely sorsa dőlt el. A bajnoki bronzra és a nemzetközi kupaszereplésre igazából már csak két csapat esélyes, a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia.

A nagy harc a még kiesést jelentő tizennegyedik hely elkerüléséért van. Az ebben érintettek közül a legnehezebb a Debrecen helyzete, a Diósgyőr elleni esetleges vereségük akár meg is pecsételheti a sorsukat. Amennyiben a szintén veszélyes övezetben tanyázó Kisvárda Master Good nyer vasárnap este Kaposváron, akkor a Lokinak annyi lehet... Szóval, ami számunkra a legfontosabb, az a Kisvárda szereplése. A Bódog Tamás irányította együttes triplázásra készül, hiszen a somogyiakat az eddigi két meccsen legyőzte. Tavaly októberben Kaposváron Lucas és Gosztonyi András góljaival 2–0-ra nyert a csapat.

Lehetőség a triplázásra

A Várkerti Stadionban februárban ült le először a várdai kispadra az új mester. A debütálás jól sikerült, hiszen a várdaiak diadalmaskodtak 5–3-ra, pedig a kaposváriak kétszer is vezettek (0–1, 1–2), de Bohdan Melnyik, Fernando Viana találata, valamint Tischler Patrik triplája végül a szabolcsiak javára döntött. – Szerdán elutaztam Paksra, megnéztem a kaposváriak meccsét – kezdte a beharangozó beszélgetést Bódog Tamás. – Sokat nem láttam, mert fiatalokat szerepeltettek, így szakmai értéke kevés volt. Elemeztük a legutóbbi, Diósgyőr elleni hazai meccsüket, igyekeztünk a legjobban felkészülni. Pénteken videóztunk, átvettük a pontrúgásokat, intenzív munkát végeztünk, mint mindig.

A kaposváriak tehát már elbúcsúztak az élvonaltól, ám ez aligha jelenti azt, hogy feltartott kézzel mennének ki a pályára. A már említett DVTK elleni meccsükön például borsot törtek a borsodiak orra alá és nyertek 3–0-ra. Így aztán ebből a szempontból is nagyon komolyan kell venniük a meccset a várdaiaknak. Ráadásul az enyhítések miatt akár több ezren is lehetnek majd a lelátókon.

– Mivel a somogyiak már kiestek, nincs veszítenivalójuk. Mentálisan erősek, nagyon oda kell majd figyelnünk. Bizakodunk, a hangulat jó, tudjuk, mik a céljaink. Mindent megteszünk majd a sikerért. Nem azért utazunk, hogy ne kapjunk ki, hanem azért, hogy győzzünk – így Bódog Tamás.

Szombaton ott edzenek

Mivel a meccs vasárnap lesz, szombaton reggel indulnak Lucasék, útközben ebédelnek, és délután Kaposváron fognak edzeni. Újabb sérült szerencsére nincs a várdaiaknál, ám Viana legutóbb besárgult, és mivel ez volt az ötödik, így nem játszhat.

Bodnár László pályaedző sem ülhet le a kispadra, mert a zalaiak elleni meccsen felküldték a lelátóra. Ugyan a piros lapot nem mutatták fel, ám a jegyzőkönyvbe már beírták, így eltiltották két meccsre.

A csapatot bizonyára el­kísérik majd lelkes szurkolók. A Kaposvári Rákóczitól kapott információ szerint a mérkőzés vendégszektorába kizárólag online (meccsjegy.mlsz.hu) lehet jegyet vásárolni 1000 forintos egységáron. A helyszíni jegyvásárlásra nem lesz lehetőség – olvasható a kisvárdaiak honlapján.

Labdarúgás: NB I.

31. forduló: Vasárnap. Kaposvári Rákóczi–Kisvárda Master Good. Rákóczi Stadion, 19. Kisvárda: Dombó – Melnyik, Rubus, Ene, Protics – Lucas, Karaszjuk – Sassá, Cukalasz, Kovácsréti – Tischler.

További mérkőzések, péntek

Zalaegerszeg–Honvéd lapzárta után

Szombat

Mezőkövesd–Mol Fehérvár 16.55

Puskás Akadémia–Paks 19

Ferencváros–Újpest 21.05

Vasárnap

Debrecen–Diósgyőr 21.05

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában