Gokart

2020.06.05. 07:41

Levente szuper volt a fináléban

A hetedik helyről startolva nyert, a magyar bajnoki nyitány jó erőpróba volt a nemzetközi versenyek előtt.

Levi parádés gokartozással végzett az élen a kecskeméti versenyen

Forrás: TOP-MOTORSPORT

Az elmúlt hétvégén újabb sportágban indult be az élet. Ideálisnak aligha nevezhető időben, de Kecskeméten megrendezhették a gokartbajnokság első fordulóját. A magyar gokartbajnokság nyitókörében nyolc géposztályban végül hetvenhatan ültek gokartba.

Max Senior géposztály

A nyíregyházi Révész Levente az előző szezonban már a nemzetközi porondon is letette a névjegyét, hiszen a Krúdy-gimnázium nyolcadikosa az FIA ­Karting World Championship junior­futamán is rajthoz állt Finnországban, a versenyen indult százharminc tehetség közül a tizennyolcadik helyen zárt a döntőben. Levi itthon a Top-Motorsport versenyzője, külföldön pedig egy olasz gyári csapat, a Kart Republic növendékeként száguldozott már a nemzetközi CIK-FIA, az olasz WSK és a német bajnokság futamain is.

Az idei terveket alaposan átírta a vírusjárvány, a nemzetközi szezon még nem indult be, ez is közrejátszott abban, hogy Levi végül a magyar bajnokságon is rajthoz állt, mégpedig a Max Senior géposztályban.

Eső után száguldás

A bajnoki program múlt csütörtökön beindult, Levi edzett csütörtökön és pénteken a szabadedzéseken. A pénteki nap végén kapták meg a bérmotorokat, ezekkel szombaton lehetett edzeni. Vasárnap aztán jött az ötperces bemelegítő és az időmérő, aztán az elődöntő, a döntő és a szuperdöntő. Szombaton volt egy nagy eső, vasárnap már csak szemerkélt.

Levi már a nemzetközi trendben elfogadottakat, megszokottakat figyelembe véve szokott versenyezni, ami nincs szinkronban a hazai szabályokkal. Ami külföldön megengedett, itthon még nem. Így aztán tíz másodperces büntetéssel kellett kezdenie a szuperdöntőt a hetedik helyről az első helyett, hiszen a büntetésnek köszönhetően hátrasorolták.

Ettől csak még jobban beindult az ifjú titán, parádés versenyzéssel sorra előzte meg riválisait hihetetlen módon, volt, hogy külső íven előzött meg két versenyzőt egyszerre, és magabiztosan nyerte a futamot és ezzel összesítésben bajnokság első fordulóját.

– A kecskeméti verseny előtt három héttel kezdtünk el edzeni, ahogy a lehetőségek megengedték.

– A bajnoki fellépés amolyan erőpróba és ráhangolódás volt az újrainduló szezonra. Vártam ezt az eredményt, de nem gondoltam, hogy ennyire gyors lesz Levi, még engem is meglepett, hogy igazából mire képes. Kivételes tehetségnek tartom – summázott Szombathelyi Bence, a Top-Motorsport Egyesület és Levi egyéni edzője.

A tervek szerint az első nemzetközi megmérettetése egy hónap múlva lesz Levinek, a hétvégén már tesztelni fog a csapatával Olaszországban a Padova és Ferrara közötti Adrián.

Nemzetközi mezőnnyel

Ez lesz a vírusjárvány kitörése óta az első külföldi edzés. Úgy néz ki, hogy egy héttel később a magyar bajnokság második körében is indul, ez egyébként magyar és osztrák közös bajnoki futam lesz nemzetközi mezőnnyel. Egyelőre szellősebb a nemzetközi naptár, és a sikeres premiert követően akár a többi magyar versenyen is rajthoz áll.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában