Labdarúgás

2020.06.11. 07:48

Minibajnokság a salakoson

A városi bajnokságban ezentúl novemberben avatnak bajnokot.

Fotó: Pusztai Sándor

Mint arról múlt hónap elején beszámoltunk, április elején elmaradt a hagyományos szezonnyitó kispályás labdarúgótorna, és a Decathlon–Konyha Möbel városi kispályás labdarúgó-bajnokság tavaszi idénye sem kezdődött el időben.

Dajka László főszervező akkor arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Sportcentrum vezetésével egyeztetve úgy döntöttek, hogy szigorú biztonsági intézkedéseket betartva, közel egy hónapos csúszást követően, május 18-ától mégis elindítják a tavaszi szezont.

A csapatoknál tartott közvélemény-kutatás során azonban kiderült, hogy huszonnyolc gárda még ilyen feltételekkel sem vállalta a játékot.

Ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy a szezon tavaszi fele augusztusban folytatódik.

A kispályás foci szerelmesei mégsem maradtak játék nélkül, 36 csapat részvételével újraindult a labda a stadion salakos pályáin.

– Rengetegen kerestek meg, hogy találjunk valami megoldást, mert szeretnének focizni, végül 36 gárdával elindítottuk a Pizza Goool–Stadion Söröző minibajnokságot – mondta a főszervező.

Pár hely még kiadó

Ami a lebonyolítást illeti, az első három héten négy csoportban, csoportonként 9-9 gárda körmérkőzéses formában dönt a csoportelsőség kérdéséről. A negyedik héten pedig eldől, hogy ki nyeri a vándorserleget.

– A minibajnokságot követően augusztus 8-án megrendezzük a Vígh István-emléktornát, a városi bajnokság első mérkőzése pedig 10-én lesz.

Ezzel átalakul a bajnoki rendszerünk, az eddigi őszi-tavaszi rendszert felváltja a tavaszi-őszi játékrend, bajnokot pedig november elején hirdetünk majd.

A strandfoci kedvelői sem maradnak esemény nélkül.

– Július elején Tiszavasváriban női és férficsapatok részvételével rendezünk tornát, amelyre pár hely még kiadó, majd augusztus végén Sóstón rendezünk hasonlót – zárta Dajka László.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában