Mennyei megyei I.

2020.06.30. 15:31

Néhány csapat már munkába állt

Az újfehértói gárda két felkészülési találkozón van túl; Mátészalkán Botos Sándor iránt töretlen a bizalom.

Somogyi Márk (sárgában) a Nyírgyulaj negyedik szerzeménye

Forrás: KM-archív / Sipeki Péter

Fotó: Sipeki Peter

Korábban már beszámoltunk róla, hogy augusztus negyedik hétvégéjén indul útjára a labda a megyei I. osztályú bajnokságban. A csapatok zöme július elején kezdi meg felkészülését a következő szezonra, voltak azonban olyan gárdák is, amelyek már korábban munkába álltak.

Sűrű a programjuk

Két új igazolással a soraiban (Bernát Martin és Madzin István – a szerk.) múlt héten már edzett a csonka szezonnak köszönhetően még bajnoknak tekinthető Nagyecsed. Siti Ferenc alakulata első felkészülési mérkőzését a megyei II. osztály Kelet-Magyarország csoportjában szereplő Nyírvasvári ellen játssza majd szombaton.

Múlt kedden az Ibrány is belecsapott a lecsóba, Kiss Tamás csapata már az első edzőmeccsén is túl van, amelyen meggyőző különbséggel, 8–2-re múlta felül a megye kettes Kálmánházát. Makó Péter és Szabó Milán után újabb játékossal acélosodott az ibrányiak kerete, ezúttal az NB III.-as rutinnal rendelkező Ruska Tamás kötelezte el magát. Sűrű program vár a gárdára, hiszen a tréningek mellett hét edzőmérkőzés szerepel a programjában, valamint július végén a tiszavasvári Bohács-emléktornán lép pályára, és augusztus elején a Magyar Kupa előselejtezőiben is érdekelt.

Kapust igazoltak

Az Újfehértó már kétszer is pályára lépett, múlt szerdán a Kálmánháza ellen játszott gólzáporos döntetlent Piskóti Zsolt csapata (4–4), vasárnap pedig a Nagykállónak hintettek egy ötöst, amelyre a vendégek csak eggyel válaszoltak. Személyi változás is történt a csapatnál: a kapus Gégény Bálint munkahelyi elfoglaltsága miatt távozott. Az újfehértói vezérkar nem sokáig tétovázott, a megüresedett posztra az eddig Baktalórántházán védő Kőrösi Norbertet igazolták. A Mátészalka ugyan még csak jövő héten kezdi meg a munkát, de az már biztos, hogy a szakmai munkáért továbbra is Botos Sándor felel majd.

Korábban írtuk, hogy Balogh Gábor, Phrakonkham Ádám, Pócsi Balázs már aláírt Nyírgyulajban, a múlt héten tovább bővült az újoncok létszáma, Somogyi Márk is csatlakozott a kerethez. A támadó a mögöttünk hagyott csonka szezonban nyolc alkalommal volt eredményes ibrányi színekben.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában