Labdarúgás

2020.06.22. 07:16

Női focisták különleges évzárója

Három gólkirálynője van a Nyírség NSC csapatainak.

Azért volt mit ünnepelniük a Nyírség NSC játékosainak és edzőinek

Forrás: Klub

Hétből egy! Ez jellemezte a Nyírség Női Sport Club 2019–2020-as bajnoki szezonját. A klubnak hét csapata (U7, U9, U11, U15, U16, U19, NB II.) indult különböző bajnokságokban, de csak egyetlen pontvadászatban játszottak le valamennyi mérkőzést. A megyei igazgatóság által szervezett U19-es futsalbajnokságban az élen végzett a Nyírség NSC. A többi sorozat a járványhelyzet miatt idő előtt véget ért, ám hiva­talosan vég­eredményt nem hirdettek. Ennek ellenére a klub a napokban megtartotta a hagyományos évzáróját, ahol jutalmazták a csapatokat és a legjobbjaikat.

Az U19-esek az élen

– Úgy érzem, mindent egybevéve jól sikerült ez a csonka szezon – kezdte a klub eredményeinek summázását Kósa János elnök és vezetőedző.

– A legnagyobb sikert az U19-esek érték el, ők a futsalban befejezték a megyei bajnokságot és az élen zártak. Az első helyen voltak a nem befejezett országos és megyei nagypályás bajnokságban is. Az NB II.-es csapat a negyedik helyen állt a bajnokság lefújásakor, a dobogóra is esélyünk volt. Örömteli, hogy három gólkirálynőnk is van, hiszen az NB II.-ben Nagy Panna, az U19-es megyei bajnokságban Szűcs Éva, míg a futsalban Kertész Tünde zárt a gólszerzőlista élén.

– Az NB II.-es csapat tagjai nem álltak le, mert indulunk az országos strandfocibajnokságon, ez július közepén kezdődik. Arra készülünk, a nagypályás bajnokság pedig augusztusban indul. A fiataloknak szeptemberben veszi kezdetét a pontvadászat – így Kósa János.

Nyírség NSC

A klubban kilencvenhat játékosnak volt kiváltva az igazolása, Kósa János mellett a szakmai stáb tagja Szűcs Éva, Bessenyei Gyula, Tóth Péter és Hajdú József.

A legjobb gólszerzői

NB II: Nagy Panna (12 meccs, 29 gól)

U19, nagypálya: Szűcs Éva (12/23)

U19, futsal: Kertész Tünde (14/42 gól)

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában