Asztalitenisz

2020.06.05. 11:32

Nyírbátorban gyakorol a válogatott

Majoros Bencéék az olimpiai részvételért dolgoznak.

A magyar férfi asztalitenisz-válogatott, középen Muskó Péter szövetségi kapitány

Az elmúlt hetet a fővárosban töltötte a magyar férfi asztalitenisz-válogatott. Hétfőtől tíz napon át új helyszínen, a nyírbátori Győrfi Tibor-edzésközpontban folytatják a megkezdett munkát Muskó Péter szövetségi kapitány vezetésével.

A szakember április elején öt év után váltotta a posztjáról egészségügyi okokból távozó Aranyosi Pétert. A korábbi válogatott játékos – aki nyert országos bajnokságot és Top12 versenyt is – edzőként is szerzett már tapasztalatot a nemzeti csapatnál, hiszen az utóbbi években Bátorfi Zoltán munkáját segítette a női válogatottnál.

Kiváló körülmények

– A budapesti összetartást megelőzően is edzésben voltak a srácok, Majoros Bence és Szudi Ádám Nyírbátorban gyakorolt heteken át, Lakatos Tamás Dániában tréningezett, Ecseki Nándor pedig Szolnokon dolgozott – fogalmazott Muskó Péter.

– Aranyosi Péter nagyon jó állapotú, stabil válogatottat hagyott maga után, így könnyű volt átvennem a munkát. Elődöm vezetésével fejlődtek a játékosok és a válogatott is előrelépett, feljutottak a csapat-világbajnokságon a első osztályba, Portugáliában pedig olimpiai csapatselejtetezőn két szép győzelmet is arattak.

– Hétfőn érkeztünk Nyírbátorba, ideális helyszínen, kiváló körülmények között készülhetünk. Már a következő versenyszezonra fókuszálunk, próbáljuk összehangolni a kondicionális állapotot és a pingpong szakedzési feladatokat. Most tudjuk a leghatékonyabb munkát végezni, mert a normál versenyszezonban nagyon kevés időnk van a közös felkészülésre.

A tíz nap végeztével a válogatott tagjai rövid pihenőt kapnak, majd ezt követően a tervek szerint öt hetet készülnek még együtt Budapesten.

– Reméljük, hogy szeptemberben beindul sportágunkban is az élet, és minél több versenyen tudnak asztalhoz állni játékosaink. A francia bajnokság szeptember közepén szokott indulni, ott Majoros Bence, Lakatos Tamás mellett Ecseki Nándor érdekelt, Szudi Ádám pedig osztrák klub játékosa – magyarázta a szövetségi kapitány.

Mint minden sportágban, így az asztaliteniszben is az olimpiai részvétel minden versenyző álma.

– Minden erőnkkel azon dolgozunk, a szövetségben fő prioritás az olimpiai kvóta megszerzése, hogy London után Tokióban is legyen magyar játékos az ötkarikás játékokon. Egyéni fiúkvótára van még lehetőségünk, Ádám és Bence is esélyes, de a Szudi Ádám, Pergel Szandra duó előkelő helyen áll az olimpiai ranglistán. Ha nem jött volna a vírusjárvány, nagy valószínűséggel vegyes párosunk már kvalifikálta volna magát. Nagy kérdés azonban, a nemzetközi szövetség változtat-e valamit az eddigi kvalifikációs rendszeren.

Korrigálják a hibákat

– Ahogy a szabályzat engedte, az elmúlt két hetet Pesten töltöttük, a Statisztika termében edzettünk – ezek már a nyírbátori Majoros Bence szavai.

– Ott azonban nem csak magunkban voltunk, együtt készültünk a női válogatottakkal is. Itt jobban el vagyunk szigetelve, kicsit edzőtábor jellege van az egésznek. Legutóbb, amikor itthon voltam, alig találkoztam a családommal, most azonban annak ellenére, hogy az edzőközpontban élünk, erre is gyakrabban sort tudok keríteni. Próbáljuk a kialakult helyzet pozitív oldalát nézni és kihasználni, most sokkal jobban tudunk csak magunkra figyelni, korrigálni azokat a hibákat, amelyekre a sűrű versenyszezonban nem lenne lehetőségünk – tette hozzá a válogatott játékos.

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség közleménye szerint szeptember 27-től október 4-ig tarthat az idei csapat-világbajnokság. A szövetség folyamatosan kapcsolatban áll a Dél-koreai Asztalitenisz-szövetséggel és a seregszemlének otthont adó Puszan városával. A 2020-as csapat-vb-re a férfi és a női magyar válogatott is részvételi jogot szerzett.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában