gyász

2020.06.11. 14:53

Örökre elnémult a „Hang”

Csütörtökön elhunyt Batai János, korábbi válogatott röplabda játékos.

Ismét szegényebb lett egy ikonikus játékossal Nyíregyháza sportélete. Csütörtökön elhunyt Batai János, korábbi válogatott röplabdázó. A hírt fia osztotta meg a közösségi oldalon.

Batai János a Vasvári Pál Gimnáziumban kezdett el röplabdázni, majd tagja volt a másodosztályt megnyerő és az élvonalba feljutó nyíregyházi gárdának, mindeközben rendszeresen szóhoz jutott a magyar juniorválogatottban, később a felnőttválogatottban is bemutatkozott.

A nyíregyházi éveket követően a sportágban az elsők egyikeként külföldre igazolt, és sikeres éveket töltött el Párizsban. A franciaországi kitérő után ismét a nyíregyházi csapatot erősítette, aktív pályafutását követően a médiában helyezkedett el, hallhattuk őt az első kereskedelmi rádiók egyikében, de feltűnt a Kölcsey Televízió, a városi televízió és a PB Tv képernyőjén is.

Aktív pályafutását követően sem távolodott el teljesen a sporttól, az új feladatot talán mély, öblös hangjának köszönhette: Közel negyedszázadon át volt ralikrossz- , és autokrosszversenyek „hangja” országszerte. Batai János 56 évet élt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában