Golf

2020.07.03. 07:41

A profik közé vágyik Bálint

A Magyar Kupán az előkelő második helyen végzett.

Závaczki Bálint Cipruson nem talált legyőzőre

Forrás: Olvasónktól

Závaczki Bálint évek óta városunk kiemelkedő élsportolója. Az idén 18 éves golfozó számos hazai és nemzetközi bajnoki címmel rendelkezik. Bálint azon felül, hogy hazánk első számú golfozója, a legmagasabban jegyzett magyar versenyző a világranglistán. Az élsport mellett azonban tanulmányait sem hanyagolja el. Általános és középiskolai tanulmányai során, 12 éven keresztül kitűnő tanuló volt, ezért iskolájától, az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumtól tanulmányai végeztével megkapta az Eötvös-emlékérmet, emellett négy alkalommal is elnyerte a „Magyarország jó tanuló, jó sportolója” kitüntető oklevelet az emberi erőforrások miniszterétől.

Összetettben vezet

Az esztendőből eddig eltelt időben is hozta a tőle elvárható eredményeket. Hazai versenyek között kiemelt jelentőségű számára a Magyar Golf Szövetség által rendezett öt „major” verseny. Az első ilyenre márciusban került sor Cipruson, „Hungarian Winter Cup” néven, amelyet „be is húzott” Bálint.

A második hazai fő versenyt a közelmúltban rendezték: a Magyar Kupa névre hallgató megméretésen Bálint az előkelő második helyen zárt, ezzel az éves összevetésben vezeti az összesített eredménytáblázatot. A szezon második felében, mint minden élsportolónak, neki is rendszeres programot jelentenek az edzések, edzőtáborok, mert igen sűrű a hazai és nemzetközi versenynaptár. Hét éve tartó magyar juniorválogatott-tagsággal rendelkezik, a több mint százszoros válogatottság mellett. Egyéb nemzetközi csapatversenyeken évek óta a meghatározó személyisége a „team”-nek. Bálint hosszú távú tervei szerint professzionális sportoló szeretne lenni, ennek érdekében a közeljövőben profi versenyeken méreti meg magát nemzetközi szinten.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában