Gokart

2020.07.14. 07:49

Arany és ezüst Ausztriából

Kurbely Marcell kategóriájában továbbra is őrzi első helyét; Kocsis Kristóf is dobogóra állt.

Kocsis Kristóf (b) és Kurbely Marcell is remekül szerepelt a bajnokság ausztriai futamán

Forrás: Olvasónktól

A koronavírus-járvány miatt több sportághoz hasonlóan a gokartosoknál is később kezdődött az idény. Május végén Kecskeméten rendezték a Calivita-kupa szezonnyitó futamát, amelyen Kurbely Marcell elsőéves juniorként rögtön az élre kormányozta autóját. Az ifjú tehetség következő megméretésén, szintén a hírös városban, a GTC-futamban szerezte meg a második helyet, ezt követően a Calivita-kupa második fordulójában ismét nem volt nála gyorsabb. Marcell legutóbb az ausztriai Rechnitzben állt rajtkockára az országos bajnokság harmadik fordulójában.

Zárlatos akkumulátor

– Pénteken utaztunk el Ausztriába, így csak keveset tudtam gyakorolni a számomra ismeretlen pályán. Ennek ellenére a szombati időmérőn elég jól mentem, sokáig a hatodik helyen autóztam, de a végére visszacsúsztam a huszonhetes mezőny tizedik helyére. Mivel azonban nem béreltünk motort, a szabály értelmében visszasoroltak, ezért a vasárnapi versenyen a huszonnegyedik helyről rajtoltam – elevenítette fel az eseményeket Marcell.

A nyíregyházi versenyzőtől a szerencse is elpártolt, hiszen az első futam nyolcadik körében zárlatos lett az akkumulátora, így kiesett. A második futamban azonban már minden klappolt.

– Utolsóként indultam, végül feljöttem a tizenhetedik helyre, úgy, hogy kategóriám összes versenyzőjét megelőztem. A zárófutamban szintén az utolsó helyről rajtolva a tizenötödik helyen végeztem – mondta Kurbely Marcell, aki ezzel a teljesítménnyel a juniorok között az első lett, és az összetettben továbbra is őrzi vezető pozícióját.

Az ausztriai verseny Calivita-futamain Micromax kategóriában rajthoz állt a szintén nyíregyházi, a versenyzést az idén elkezdő tizenkét éves Kocsis Kristóf Sámuel is. A Szent Miklós görögkatolikus iskola tanulója a második helyen végzett.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában