Strandkézilabda

2020.07.14. 07:47

Ezúttal a második hely jutott Vajda Lucáéknak

Az ezüstérmes OVB Beach Girls csapata, a felső sorban balról az ötödik Vajda Luca

Fotó: Sebők Ferenc

Az elmúlt hétvégén a Lupa-tónál rendezték meg Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság budapesti kvalifikációját, amely egyben EBT-állomás is volt. A tornát a férfiaknál a Duna House Fervas BHC szét­lövéssel nyerte meg, míg a nőknél az LV Sport Multichem Szentendre két szettben múlta ­felül a nyíregyházi Vajda Lucát is soraiban tudó OVB Beach ­Girls csapatát.

Az ezüstérmes OVB Beach Girls csapata, a felső sorban balról az ötödik Vajda Luca
Fotó: Sebők Ferenc

Visszavágott a Szentendre

A háromnapos tornára több mint negyven csapat nevezett, köztük külföldiek is, hiszen értékes pontokat lehetett gyűjteni a Bajnokok Ligája tornára.

– Valóban nagy volt az érdeklődés, hiszen ezen a versenyen magasabb a pontozás, amellyel ki lehet jutni az októberi szicíliai döntőre.

– Mi szombaton léptünk először homokra, ekkor remek időben négy meccset játszottunk le. Estére azonban hatalmas vihar érkezett, ezért több meccset is el kellett halasztani. Vasárnap folytatódtak a küzdelmek, ekkor már csak a legjobb hat csapat volt versenyben, amelyből a legjobb négy jutott tovább. Ezt követte az elődöntő, amelyet sikerült megnyernünk – tekintett vissza Vajda Luca.

A döntőben a Magyar Kupához hasonlóan ismét a szentendrei csapattal kerültek szembe.

– A Magyar Kupában sikerült őket legyőznünk, igaz, szorosan alakultak a szettek, de most sikerült visszavágniuk.

A bajnokság következő állomása Balatonfüred lesz, amelyen azonban nem indul az OVB Beach Girls csapata, Vajda Lucáék legközelebb Balatonakarattyán méretik meg magukat, augusztus elején pedig következik a salgótarjáni döntő.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában