Tenisz

2020.07.28. 07:56

Fucsovics Marci itthon játszik

A nyíregyházi teniszező a hétvégén a Marso Tenisz Centrum tornáján lép pályára.

20200307 Debrecen fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet Tenisz Davis kupa. képen: Marozsán Fábián teniszező, Nagy Péter teniszező, Fucsovics Márton teniszező, Köves Gábor szövetségi kapitány, teniszedző, Balázs Attila teniszező, Piros Zsombor teniszező

Forrás: MW-archív

Fotó: Mirkó István

A koronavírus-járvány a teniszvilágot is érzékenyen érintette, hiszen a legtöbb külföldi nagy versenyt lemondták a szervezők. Az élet azonban szép lassan visszatér, ennek jeleként a Marso Tenisz Centrum augusztus 1–3. között rangos tornát rendez Nyíregyházán.

A négyszázezer forint össz­díjazású Marso-Bige Kupa elnevezésű férfi és női felnőtt-tornára a múlt péntekig lehetett nevezni.

A nevezés lezárulta után a szervezők is meglepődtek, hogy mekkora játékosok érkeznek a tornára: a hazai férfiranglista első tíz helyezettjéből hatan és a Davis-kupa-válogatott nagy része, többek között Fucsovics Márton, Madarász Gergely, Marozsán Fábián, Nagy Péter, Piros Zsombor és Fajda Péter.

A torna megtekintése ingyenes

Közülük természetesen a nemzetközi szinten legmagasabban jegyzett magyar férfi teniszező, a nyíregyházi Fucsovics Márton emelkedik ki, aki az idén még csak bemutató meccset játszott, így alighanem motiváltan érkezik a szülővárosába.

A Marso Tenisz Centrum Egyesület kétezertizenhét végén azzal a céllal vette át a nyíregyházi teniszklub üzemeltetését, hogy a megyeszékhely a hazai tenisz világában is kivívja az országos hírnevet.

A Marso-Bige Kupa mindenképp a megkoronázása az elmúlt több mint három év munkájának, hiszen nagyon régen játszott ennyi magyar profi játékos a megyeszékhelyen, mint augusztus első hétvégéjén fog.

A városi stadion teniszpályáin rendezendő mérkőzéseket ingyen megtekinthetik az érdeklődők, a részletes programról később beszámolunk.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában