Szpari

2020.07.20. 09:34

Győzelem, majd vereség szombaton

Délután szlovák másodosztályú csapat volt a Szpari vendége.

Ötvös Bence (4) szerezte a Szpari találatát

Forrás: TRIFONOV ÉVA ARCHÍVUMA

Fotó:

Szombaton két edzőmérkőzésen is pályára lépett az NB II.-es Nyíregyháza Spartacus. Délelőtt a megye egyes Sajóbábonyt fogadta Gálhidi György együttese. A vezetőedző több saját nevelésű fiatalt is pályára küldött, Gönczör Róbert és Szabó Bálint először játszott a felnőttek között. A hazaiak veszélyeztettek először, de Kovács ziccerét a kapus védte.

Sinanovic kapásból

Ezt követően Sinanovic kapott forintos labdát Papptól, amelyet élesen belőtt, a kipattanó után Györgyi a kapufát találta telibe. A következő Szpari-támadás aztán meghozta a meccs első találatát, beadást követően Sinanovic kapásból a léc alá vágta. Fordulás után Gyurján, majd Kovács növelhette volna az előnyt, de a vendégek hálóőre mindkét esetben útját állta a labdának. Közel húsz perc játék után találtak be ismét a hazaiak, Papp szabadrúgását még kiütötte a kapus, a kipattanót azonban Kovács a kapuba passzolta. Az utolsó tíz percben aztán rövid időn belül még hármat rámoltak be Gyurjánék. Egy keményen belőtt labda sajóbábonyi lábról pattant a kapuba, majd egy szabadrúgást követően a kipattanóra jól érkezett Kovács. Az utolsó találatot Tóth szerezte Sinanovic beadásából.

Délután a szlovák másod­osztályú Kassa volt az ellenfél. Kiegyenlített mezőnyjáték jellemezte a mérkőzés elejét, jobbára csak a sarokrúgások jelentettek némi veszélyt. Az első negyedóra végén aztán Robinson révén a vendégek jutottak vezetéshez, amelyet Ötvös egalizált a játékrész hajrájában. Fordulás után nem sokkal Kártik lövését védte bravúrral a kapus, a kipattanót Fodor vágta fölé. A félidő derekán Ötvös remek helyzetfelismerést követően emelt félpályáról kapura, de a labda célt tévesztett. A találkozó egyik legnagyobb helyzete Kalocsai–Hornyák összjátékának köszönhetően alakult ki, a kapus már verve volt, az utolsó pillanatban azonban egy védő még menteni tudott. A végeredményt egy szöglet után alakította ki a Kassa. Gálhidi György együttese szerdán Pallagon a DVSC vendége lesz.

Szintén ezen a napon NB III.-as csapataink is játszottak. A Sényő Kazincbarcikán kapott ki, míg a Kisvárda II. a DVSC II. vendégeként szenvedett vereséget.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában