Fatum-Nyíregyháza

2020.07.12. 17:56

Lászlop Alexandra: Megszerettem a csapattársakat, a várost

A Fatum-Nyíregyháza centerének nem volt kérdés, hol folytassa a pályafutását.

Budapest 20190112 Röplabda 2019 Extraliga nők női Újpest UTE Fatum Nyíregyháza Lászlop Alexandra Fotó: Török Attila Nemzeti Sport

Forrás: Nemzeti Sport-Archív

Fotó: Török Attila

A női extraligás Fatum-Nyíregyháza pénteken bejelentette Lászlop Alexandra szerződéshosszabbítását. A 26 éves center a harmadik szezonját kezdheti meg a szabolcsi megyeszékhelyen.

– Nem igazán kellett gondolkodnom a szerződéshosszabbításon, a klub és én is ugyanazon a véleményen voltunk a folytatásról – mondta el megkeresésünkre Lászlop Alexandra. – Nem titok, hogy megkedveltem a lányokat és a stábot is, a városról nem is beszélve! Így nem is volt kérdés, hogy maradok-e. Az elmúlt két évben rengeteget fejlődtem mentálisan és fizikálisan egyaránt. Aki ismer, az tudja, hogy ha csinálok valamit – legyen szó bármiről –, akkor azt száz százalékkal teszem. Ezt a hozzáállást szeretném a következő szezonban is mutatni. Az előző idényt illetően volt bennem hiányérzet, mert nem tudtuk befejezni a bajnokságot. Nagyon összetartó csapatot sikerült alkotnunk, bízom benne, hogy ez ebben az idényben sem lesz másképp. A csapatkohézió ugyanolyan fontos, mint az, hogy milyen ütőképes játékosokat igazol egy klub, illetve a kitűzött célokat csak úgy tudjuk elérni, ha mindenki a legjobb tudása szerinti játékkal és odaadással lép fel a pályára! A kemény mag megmaradt, így nagyon jól lehet majd erre építkezni a felkészülési időszakban.

Szaszi nyáron is edzett, de azért a pihenésre is volt ideje.

– Amíg kétséges volt, hogy befejezzük-e a bajnokságot Nyíregyházán maradtam, majd miután kiderült, hogy nem folytathatjuk, egy-két heti váltással jártam Budapest és Nyíregyháza között. A nyári szünetre kaptunk egyéni edzéstervet, hogy azzal készüljünk fel az alapozásra. A profi sportolóknak oda kell figyelniük arra, hogy mozgásban maradjanak. Persze jutott idő a pihenésre is. A párommal és a barátnőimmel néhány napot eltöltöttünk a Balatonnál – hál’ istennek jó időt fogtunk ki –, a nyaram többi részét a barátaimmal és a családommal töltöttem Budapesten – mondta Lászlop Alexandra és hozzátette, várja, hogy jövő héten találkozzon az új és a rég nem látott arcokkal.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában