Terep-akadályfutás

2020.07.30. 08:03

Macskaköves pályán bizonyított

A szokatlanul gyors pálya nem fogott ki Vitkai Eleméren.

Az elmúlt hétvégén Kromeriz adott otthont a CEU regionális sorozat második állomásának. A versenyen rajthoz állt a sportág kétszeres világbajnoka, Vitkai Elemér is, és ha már ott járt, egy első és egy második hellyel gyarapította eddig sem szerény éremgyűjteményét.

Minden összejött

– Az év eleje óta folyamatosan edzek, már januárban részt vettem három versenyen, a járvány kitörése után pár viadal elmaradt, de ez nem törte meg a felkészülésemet. Kicsit furcsán hangzik, de jobb formában érzem magam, mint az előző években, hiszen a járvány első hullámának ideje alatt hetente hatszor edzettem, és változtattam az étkezési szokásaimon is, ami pozitív hatással van a teljesítményemre.

A szervezők Csehországban nem szokványos pályával várták a rajthoz állókat.

– Érdekes verseny volt, mert a megszokott terep helyett városban rendezték a futamot, nagyon kis szintkülönbséget kellett teljesítenünk, azt is főleg macskaköves úton. Egy rövid szakasz a városon kívülre esett, amelyet az eredeti terv szerint bokáig érő vízzel árasztottak volna el, de az újraéledő vírusveszély miatt ettől eltekintettek a rendezők. Így elég gyors volt a pálya, amit én nem szeretek, de most minden összejött, így sikerült a rövidebb távon a második helyen végeznem, másnap a hosszabb távot pedig megnyertem. A szervezők fokozottan ügyeltek a biztonságra, minden akadály előtt kézfertőtlenítőt helyeztek el, és a súlycipelős feladatot sem kellett teljesítenünk, hiszen itt egymás után vesszük a nyakunkba a zsákot, amely az izzadtság miatt fokozottan fertőzésveszélyes – mesélte a versenyről Vitkai Elemér.

Lengyelországban zárnak

A sorozat első versenyén, júniusban Orfűn találkoztak az indulók, a következő állomás a szlovákiai Pezinokban lesz, a zárófutamot pedig Lengyelországban rendezik majd.

Vitkai Elemér nem csak a versenyzésre koncentrál, már javában munkálkodik egyesületük következő rendezvényén. – Tavaly nagy sikert aratott a Nyíregyházi Extreme Trail Akadályversenyünk, hatalmas kihívás volt hazai pályán egy sikeres rendezvényt lebonyolítani. Magasra tettük a lécet saját magunknak, de októberben ismét megrendezzük Sóstón. Hetek óta ezen dolgozunk, remélem, az idén is sikeres versenyt tudunk rendezni – fogalmazott Vitkai Elemér.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában