Kézilabda

2020.07.05. 10:30

Nyíregyházi SN: megújult stábbal kezdik a szezont

Csökkentett költségvetéssel a bennmaradás a Nyíregyháza célja.

A kék mezes Nyíregyháza új edzőkkel vág neki a pontvadászatnak | Fotó: KM-archív

Fotó:

A hamarosan induló szezonnak új szakmai stábbal vág neki a Nyíregyházi SN NB I/B-s gárdája. Az együttes szakmai igazgatója, Varga Zsolt megnövekedett munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudta tovább vállalni a munkát, helyére Medve Róbertet nevezte ki a Sportcentrum vezetősége.

A kispadon is változás történt, az edzői feladatokat a Kerekes Tamás, Tarnavölgyi Gergely páros látja majd el, a technikai vezető Nagy László lesz, kapus­edzőként pedig Nagy Levente tevékenykedik a jövőben, akire játékosként is számít az edzőpáros.

Helyi szakemberek

Medve Róbert eddig az után­pótlásszakág vezetőjeként tevékenykedett, és nem mellékesen játékosként 379 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára nyíregyházi színekben.

Varga Zsolt évekig hátán vitte a csapatot, hol szakmai vezetőként, hol edzőként is beszállva a munkába. Hosszú és eredményes időszakot tudhat magáénak, az utolsó szezon azonban nem sikerült jól, hiszen a bajnokságok felfüggesztésének pillanatában kieső helyen állt a csapat

– fogalmazott Medve Róbert. – Célunk, hogy az előző évekhez képest csökkentett költségvetéssel, nyíregyházi és megyei kötődésű játékosokkal stabil tagjai legyünk a másodosztálynak. Ez egy hosszabb távú építkezés első lépése – tette még hozzá.

– Lényeges volt, hogy helyi szakembereket ültessünk a kispadra, Kerekes Tamással évekig együtt dolgoztam az utánpótlásban, felkészült, nagy tapasztalatú edző, akire nyugodtam rábízhatjuk a csapatot, Tarnavölgyi Gergely szintén utánpótlásvonalon dolgozott eddig, bízom benne, hogy hosszabb távon is számíthatunk rá. A két szakember szabad kezet kapott a csapat játékának kialakításával kapcsolatban, a felelősségünk azonban közös.

A kék mezes Nyíregyháza új edzőkkel vág neki a pontvadászatnak | Fotó: KM-archív

Kerekes Tamás 157 NB I.-es mérkőzést játszott a nyíregyházi csapatban, és az ő nevéhez fűződik a csapat első élvonalbeli gólja.

– Az Élsport Kft. részéről az az elvárás, hogy biztosan bennmaradjon a gárda. Egy olyan csapatot akarunk építeni, amely minden körülmények között a maximumot adja ki magából a pályán. Azt szeretnénk, hogy ennek a gárdának markáns arculata legyen, fegyelmezetten és tudatosan végezze a munkáját. Arra törekszünk, hogy a nézők számára egy szerethető alakulat legyünk, az ellenfelek pedig tiszteljenek bennünket. Jó pár játékossal már megállapodtunk, néhány posztra azonban még keresünk embereket, jobbátlövő és jobbszélső pozícióban lehet még érkezőnk – mondta Kerekes Tamás.

Nagy kihívás

Tarnavölgyi Gergely 100 mérkőzésen erősítette egykor a nyíregyházi gárdát az élvonalban.

Nagy kihívás ez nekem, hiszen eddig csak fiatalokkal dolgoztam, ez lesz az első feladatom felnőttgárda mellett. Nagy várakozással vágok bele a munkába.

– Érdekes helyzet az is, hogy a gárda pár játékosával korábban csapattársak voltunk, de biztos vagyok benne, hogy ezzel is meg tudok birkózni – mondta a frissen kinevezett tréner.

A Nyíregyházi SN július 27-én kezdi meg felkészülését a szezonra, a szakmai stáb már pár felkészülési találkozót is lekötött, többek között megmérkőznek majd a Debrecennel és a Fehérgyarmattal is.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában