Golf

2020.08.26. 07:33

Bálint dubaji döntőt jelentő győzelme

Závaczki Bálint remekelt az újabb kakaslomnici versenyen.

Bálint a trófeával

Forrás: Olvasónk

Idei legnagyobb sikerét érte el Závaczki Bálint az elmúlt héten Kakaslomnicon, ahol korábban harmadik lett a szlovák openen. A leghíresebb profi golfozóknál bevett szokás, hogy különböző versenysorozatok szervezésével, rendezésével adnak lehetőséget a legkiválóbb utánpótláskorú versenyzőknek. Így van ezzel Sir Nick Faldo is, aki egy négy kontinenst átölelő, 44 állomásból álló sorozat gazdája.

Szerdán szakadó esőben

A múlt heti Faldo Series Slovakian Championship is ennek volt az egyik versenye. A találkozónak komoly díja volt, mégpedig meghívás a világdöntőre. Ezt ebben az esztendőben Dubajban rendezik.

Bálintot igen motiválhatta a tét, mert nemcsak a saját U18-as kategóriáját, hanem a bruttó U21-es összetett mezőnyt is maga mögé tudta utasítani.

A három nap során különböző időjárási körülmények között versenyeztek a résztvevők. A leginkább embert próbáló idő múlt szerdán volt, amikor Bálint végig szakadó esőben hozta ki magából a legjobbat, és a -5-ös eredménye az aznapi legjobb volt. A háromnapi +1, -5, -3-as, összetett -7-es eredménye két ütés összetett győzelmet jelentett.

Bálint abban a reményben utazott haza, hogy talán a novemberi dubaji döntőben is hasonló eredménnyel tud majd kirukkolni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában