Golf

2020.08.18. 07:17

Bálint kakaslomnici bronzérme új ütőkkel

A hét végén a szlovákiai Kakaslomnicon versenyzett Závaczki Bálint nyíregyházi golfozó.

Bálint az újabb serleggel

Forrás: Olvasónktól

– A pandémiás helyzet miatt a golfban is meglehetősen beszűkült a versenyzési lehetőség – kezdte lapunk tájékoztatását Závaczki Zsolt, Bálint edzője, menedzsere és édesapja. – A kevés verseny miatt viszont egy-egy openen igen rangos a mezőny. A szlovák junior openen, amelyet a kakaslomnici Black Stork pályán rendeztek, több kategóriában 85 versenyző indult. Bálint a nevezési listán az erősorrend alapján a 25. helyet foglalta el.

Bálint az újabb serleggel
Fotó: Olvasónktól

Szlovákia, Szlovénia

– Bálint dolgát nehezítette, hogy a verseny előtt három nappal kapta meg az új ütőit, amelyek gyors megismerése volt a feladata. Igaz, az első versenynapon csupán +5-ös eredményt könyvelhetett el, a nehéz körülmények miatt mindenkinek nehéz dolga volt, így ezzel az ütésszámmal a hetedikként várta a folytatást. Ez az egy versenynap is sokat segített az ütők megismerésében, hiszen a második napon már egy nagyszerű ­-2-es eredménnyel rukkolt elő, amivel a befejező nap előtt elérhető közelségbe került a dobogó. A zárónapon a negyedik helyről indulva egy -4-es eredmény a dobogó harmadik fokára repítette őt. A háromnapi összetett -1-es eredmény jó előjel lehet az elkövetkezendő nemzetközi versenyekre előbb ismét Szlovákiában, majd Szlovéniában – így ­Závaczki Zsolt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában