Labdarúgás

2020.08.04. 08:38

Edzőtáborozás helyett frissítő kurzuson a bírók

Ilyentájt a megyei labdarúgó-játékvezetők már túl vannak a szokásos háromnapos nyári edzőtáborozáson, ám ez a koronavírus-járványhelyzet miatt meghiúsult.

A hosszú kihagyást követően mindenki imponáló módon szedte a lábát

Fotó: L. Tóth Lajos

A szabolcs-szatmár-beregi játékvezetői bizottság elnöksége úgy döntött, hogy szakítva a tradícióval, ezúttal egy napon tartja meg a fizikai felmérőt, a szellemi tesztet és a szakmai frissítő kurzust. Szombaton kora reggel a városi stadion rekortánját népesítették be a focibírók, akik a bemelegítés után előbb a rövid távokat teljesítették, majd az intervallteszten bizonyítottak. A hosszú kihagyást követően mindenki imponáló módon szedte a lábát. Utána autóba ültek a sporik, és a leveleki művelődési házban folytatták a kurzust. Dr. Jekő József jb-elnök köszöntötte a tagságot, és bejelentette, hogy Valu Tibor játékvezetőként, Sztányi Tibor és Szi­lágyi Zsolt pedig asszisztensként lett tagja az NB III.-as keretnek. Kvaka Árpád az igazgatóság részéről kívánt eredményes szezont a játékvezetőknek. Sipos László alapítványi beszámolója után Szlomoniczki István a szabálymódosításokat taglalta, míg Karakó Ferenc FIFA-játékvezető a büntetőterületen belüli kezezésről tartott előadást. Homonai Péter a defibrillátor használatáról mondta el a tapasztalatait. Az ebédet követően Benkő Róbert lesről szóló klipjeit leste a hallgatóság, végül dr. Jekő József összeállítása zárta a programot a szellemi teszt előtt. Az MLSZ jb-t Farkas Ádám FIFA-játékvezető képviselte.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában