Autósport

2020.08.19. 08:20

Gumifüstölés, izgalmak, villanyfény

A Trackwood Speed and Sound Festivalon megismétlődhet a tavalyi döntő.

A lengyel Marcin Banowicz címvédőként érkezik az idei Trackwoodra

Forrás: drifting.hu

Úgy néz ki, az égiek kegyesek a Matador Trackwood Speed and Sound Festival szervezőivel. Péntekre és szombatra napsütéses nyári időt ígér az előrejelzés. A máriapócsi RabócsiRingen ekkor rendezik a driftesek legnagyobb hazai eseményét.

– Sajnos a járvány hatása mindenhol érezhető, így nálunk is – kezdte érdeklődésünkre Béres Szabolcs, a Trackwood versenyek főszervezője, a drifting.hu ügyvezető igazgatója. – Ami biztos, hogy öt nemzet kiváló pilótáit láthatja a máriapócsi közönség. Jönnek lengyelek, ukránok, románok, szlovákok és természetesen magyar versenyzők. Korábban finnek és bolgárok is jelezték indulási szándékukat, ám ezt nem erősítették meg.

– Mindezek tükrében örömmel mondhatom, hogy a pro kategóriában harminchatan indulnak, így lesz Top 24. A pro kategóriában 28 versenyző nevezett. A legjobbaknál megismétlődhet a tavalyi döntő, amelyet a lengyel Marcin Banowicz nyert a szintén kiváló szlovák Roman Kolesar ellen. Bízom benne, hogy a tehetséges magyar versenyzők közül sikerül valakinek a dobogóra állnia – így Béres Szabolcs.

A több száz lóerős autók, a remek pilóták párviadala izgalmakat ígér. Pénteken reggel indul a kétnapos őrület, aminek a csúcsát a szombat esti, villanyfényes gumifüstölések jelentik.

Igazi extra élmény

– A Trackwood a legnagyobb hazai verseny, itt dobogóra állni igazi dicsőség. Nem csak az erős mezőny, a sok ezer néző ad pluszt a Trackwoodnak, hanem az éjszaka is, hiszen a legjobbak párviadalait már villanyfényben rendezik, ami olyan extrém élményt nyújt, amit soha, senki sem felejt el – nyilatkozta a drifting.hu oldalán Magyar Tamás, aki tavaly a hatodik helyen zárta versenyt.

 

Matador Trackwood Speed and Sound Festival

Augusztus 21., péntek

9: Street, Pro2, Pro edzés

17: Street kvalifikáció

18: Pro2 kvalifikáció

19: Pro2 kvalifikáció

19.30: Pro edzés

21:00: Party

Augusztus 22., szombat

8: Street, Pro2, Pro teszkör javított autóknak

9: Street Top 16

11: Street döntők

11: Street díjátadó

11.30: Pro edzés

12.30: Pro2 edzés

13.30: Pro kvalifikáció

15.30: Pro2 Top 16

17.30: Pro2 döntő

18: Pro felvonulás

19: Pro Top 24

20.30: Pro Top 16

22: Pro Top 8

22.30: Pro díjátadó

23: Pro2 díjátadó

23: Party

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában