élménypróba

2020.08.25. 13:13

Ismét élménypróbázhatnak a Sóstói-erdőben

A Fatum röplabdásainak élő fala is nehezíti a résztvevők dolgát.

Fotó: Buczó Balázs

A járványhelyzet miatt a megszokott június közepi időpont helyett idén szeptember 5-én rendezik meg a Decathlon Élménypróbát az erdei tornapályán, amely már a negyedik a sorban.

- A táv változatlan, a résztvevőknek huszonkét akadállyal nehezített öt kilométeres pályát kell teljesíteniük – mondta el a keddi sajtótájékoztatón Pokrovenszki Gergely főszervező.

Az eddig megszokott akadályok mellett újakkal is készülnek a szervezők, a korábbi évek tapasztalatai alapján az élő akadály a legnépszerűbb, ezúttal azonban nem a Nyíregyháza Tigers tagjain, hanem a Fatum-Nyíregyháza röplabdacsapatának hölgytagjain kell áthámozniuk magukat a résztvevőknek.

Figyelnek a biztonságra

Újdonság, hogy a 10 év alattiak regisztráció és részvételi díj nélkül teljesíthetnek egy labirintuspályát, az ennél idősebb gyerekek szülői felügyelettel indulhatnak a nagy pályán. Pokrovenszki Gergely főszervező hangsúlyozta, hogy ez nem verseny, nincs időmérés, a feladatokat ki-ki edzettségének, felkészültségének megfelelő tempóban teljesítheti. Minden befutó érmet és ajándékcsomagot kap, a tombolán pedig a legszerencsésebbek többek között rollert és egy wellness hétvégét nyerhetnek.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is Juharos Gábor melegíti be az indulókat és a futamon kívül gazdag kiegészítő programok és játékok is várja a kilátogatókat. Színpadra lépnek többek között a Spartacus Torna Club aerobikosai, de lesz Gymstick és Fittjump és bemutató is.

Az esemény rendezői kiemelten figyelnek a biztonságra, minden akadály előtt fertőtenítő pontot helyeznek el, az 1,5 méteres távolság betartását pedig az erre az alkalomra telepített fa cölöpök segítik majd. Előjelentkezést szeptember 1-jéig fogadnak el a szervezők, de a verseny napján is lehet még jelentkezni a helyszínen.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában