Kisvárda Master Good

2020.08.14. 08:04

Jó alapokra kezdtek építeni

Supka Attila egységes csapatot akar látni, ami korábban bebiztosítja magát, mint az előző idényekben.

Supka Attila

Fotó: NSO

Már csak néhány napig hangolódhat a Kisvárda Master Good a labdarúgó NB I. következő idényére, hiszen hétfőn bajnokit játszik. A szabolcsi klub július 14-én kezdte meg a felkészülést új vezetőedzőjével, Supka Attilával, az azóta eltelt egy hónap alatt hat mérkőzést játszott: ­legyőzte a Kállósemjént (10–0), a Kazincbarcikát (2–0), a Zlaté Moravcét (2–0), valamint a Ruzomberokot (1–0), ikszelt a DVSC-vel (1–1) és múlt szombaton a Mezőkövesddel (1–1).

Nem csak a kispadon, a játékoskeretben is voltak változások. A június 27-ei szezonzárást követően távozott Theodorosz Beriosz, Rados Protics, Nemanja Obradovics, Tischler Patrik és kölcsönbe Zöldesi Illés, az érkező oldalon Driton Camaj, Niko Datkovic, Horváth Zoltán, Lakatos Csaba, Jaroslav Navrátil és Lazar Zlicsics szerepel, valamint a szakmai stáb bal oldalra szeretne még egy játékost igazolni.

Még jót is tett a kényszerpihenő

– Nagyon jó csapatot vettem át, amelyik maximálisan vevő volt a munkára – értékelte a felkészülést Supka Attila vezetőedző. – Úgy gondolom, a játékosok a felkészülési mérkőzéseken is próbálták megcsinálni azokat, amiket gyakoroltunk, napról napra elsajátították a taktikát, és egyre jobb formába kerültek. Bízunk abban, hogy ez a bajnokikon is így lesz.

A felkészülés alatt jó és eredményes mérkőzéseket játszottunk, pedig nem is voltunk komplettek, mert a végén érkeztek az új játékosok. Erre lehet építeni a bajnokságban.

Mint ismert, múlt hét kedden kiderült a csapat egyik játékosáról, hogy elkapta a koronavírust, emiatt szerdán a teljes csapatot és a klub dolgozóit is tesztelték – akkor el is maradt az Újpest elleni találkozó. Minden teszt negatív lett, mint ahogy a pénteki, második vizsgálat eredményei is.

– Szerencsére nem kavart be különösebben a felkészülésünkbe – beszélt a tréner a történtekről. – Amikor kiderült, hogy a játékosunk megfertőződött, lemondtuk az Újpest elleni meccset, ami még talán jót is tett a csapatnak, mert nem voltunk frissek a sűrű program és az akkor még szűk keret miatt. Pénteken megvolt a második teszt, kiderült, hogy nincsen további fertőzött, így szombaton játszhattunk a Mezőkövesddel, és az első húsz percet leszámítva jól néztünk ki.

Ha vevők az elképzelésre...

A mester azt mondja, az új igazolásoknak még kell két-három hét, hogy utolérjék magukat fizikailag, és fokozatosan be kell még őket építeni. De vajon milyen lesz a Supka Attila-féle Kisvárda, ha már komplett kerettel futballozhat?

– Ez attól függ, hogy a játékosok mennyire vevők az elképzeléseinkre – reagált a felvetésre Supka Attila.

Olyan csapatot szeretnénk látni, ami egységes és képes egymásért küzdeni.

– Ez az elmúlt időszakban is megvolt Kisvárdán, amit bizonyít, hogy mindkét évben sikerült bennmaradnia a klubnak. Szeretnénk, ha a következő idényben nem az utolsó pillanatban harcolnánk ki a bennmaradást, hanem hamarabb bebiztosítanánk magunkat.

A csapat hétfőn teheti meg efelé az első lépést az újonc Budafok otthonában.

MK

Labdarúgás

NB I., 1. forduló

Péntek

MTK Budapest–Ferencváros 18.15

Szombat

Paks–Újpest 16.30

ZTE–Mol Fehérvár FC 18.35

Vasárnap

DVTK–Mezőkövesd Zsóry 16.55

Puskás Akadémia–Budapest Honvéd 19

Hétfő

Budafok–Kisvárda Master Good19

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában