Drift

2020.08.24. 08:24

Kevin sikerét hozta a szombat este

Csak magyar pilóták álltak fel a pro kategória dobogójára.

Látványos volt a gumifüstölés

Forrás: drifting.hu

Fotó: Vamosi-Nagy Gergely

Most sem csalódtak a drift kedvelői, látványos küzdelmeket hozott a kétnapos Matador Trackwood Speed and Sound Festival. Szombaton a street mezőny tagjai vetélkedtek a máriapócsi RabócsiRing aszfaltján. Az eggyel magasabb kategóriában, a pro2-ben is a régi nyomvonalon mentek, de ők már természetesen tsuisocsatákat vívtak. Hiába tűnt lassúnak a középső szakasz, kegyetlenül nehéz volt lefűzni, hiszen egy gyors megindítást követően kellett annyira lelassulni, hogy ne csak lefűzhető, hanem lekövethető is legyen a másik versenyző, és szoros maradjon a tsuiso.

Az igazi durranást a legjobbak, a pro kategória küzdelmei jelentették. Este, villanyfényben füstölték a gumit a pilóták, akik sokszor csak a megérzéseikre hagyatkozhattak, a másik versenyzőben bízhattak, hiszen semmit sem láthattak a másik autó füstjétől.

A magyar versenyzők igencsak villogtak, hiszen csak honfitársaink állhattak a dobogóra. A tavaly negyedik Piskolty Kevin parádés vezetéssel végzett az élen.

Dobogósok

Pro: 1. Piskolty Kevin, 2. Laczkó Ákos, 3. Bauer Bence

Pro2: 1. Filip David, 2. Peter Kapajcik, 3. Bognár Barnabás.

Street: 1. Sipos Tamás, 2. Hrabovszki Mihály, 3. Vaczula Péter

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában