kézilabda

2020.08.11. 16:27

Kifogástalan erőnlét a siker alapja

Napi három edzés a penzuma a nyíregyházi kézilabdásoknak, de bírják a „kiképzést”.

Munkácsi Robinék (labdával) kemény terhelést kaptak az elmúlt két hétben

Fotó: Dodó Ferenc

Két hete hétfőn egy laza, rávezető focizással kezdte meg héthetes felkészülését a következő szezonra a Nyíregyházi SN NB I/B-s alakulata, de ugyanezen a héten ütőt is ragadtak a játékosok, a hetet pénteken egy jó hangulatú teniszezéssel zárta a csapat.

De nehogy azt higgye valaki, hogy lazsált a gárda, Kerekes Tamás vezetőedző kemény munkát vezényel fiainak.

Módosított menetrend

– Az első időszakban a hosszú távú futásokon volt a hangsúly, mert a sok kihagyást követően először a kondíciót kell visszaszerezni, hogy minőségi munkát tudjunk végezni a jövőben – fogalmazott a szakember. – Minden játékos teljesítette a Cooper-tesztet, ez azonban nem az általam várt eredményeket hozta, ezért módosítani kellett az előre eltervezett menetrenden. A reggeli futásokat követően még délelőtt erősítő edzéseket is tartottunk, délután pedig már a labda is előkerült. Ez utóbbi nagy figyelmet igényel, hiszen a hosszú szünetet követően fokozatosan lehet csak visszavezetni a játékosokat a sportágunkra jellemző mozgásokra, az ütközésekre, a hirtelen irányváltásokra. Lassan rátérünk az általam elképzelt alapjáték gyakorlására, a kemény védekezésre, a lerohanásokra rendezetlen védelem ellen. Van feladatunk bőven, de mindenki becsületesen végzi a dolgát, elégedett vagyok a csapat eddigi munkájával – fogalmazott Kerekes Tamás. – Sajnos sérültünk is van már, Gidai Máté térdében levált egy porc, műteni kell, rá nagyjából hat hét múlva számíthatok újra – tette még hozzá.

Új edzőnkkel hamar megtaláltuk a közös hangot, világosan elmagyarázta, hogy mit miért vár el tőlünk.

– Tamás elővette a régi kézilabda-iskolát, mert az előző idényünkben azt látta, hogy erőnléti gondjaink vannak, nem bírtuk a mérkőzések utolsó 10-15 percét, és jöttek az egy-két gólos vereségek. Ezért volt teljesen más az első két hét az eddig megszokottól. A felkészülés ezen szakasza nagyon kemény, rengeteget futunk, erősítünk, de azt gondolom, ennek meglesz az eredménye. Nekem nem volt idegen ez a fajta munka, én régebben már vettem részt ilyen alapozáson – mondta Varga László, a csapat kapitánya. – A többieknek kicsit furcsa volt, de mindenki beállt a sorba, jól bírja a „kiképzést”.

Lemérik, hol tartanak

Pénteken a csapat lejátssza első tesztmérkőzését, az NB II.-es Kisvárdát fogadja a Continental Arénában.

– Eléggé fáradtak vagyunk, ez a mérkőzés arra lesz jó, hogy lemérjük, hol tartunk, ez lesz az első visszajelzése az eddig elvégzett munkánknak – zárta Varga László.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában